Alfons is op vakantie – Week 3
  • 24 juli 2022
  • Ronald
  • 1 reactie

Deze week was geen stabiele week. Afgelopen woensdag rond 14:36 uur viel de stroom uit bij mij thuis. Ik loop naar de meterkast om de schakelaar weer naar boven te drukken. Het blijkt niet de schakelaar te zijn, maar een stroomstoring in Beilen. Ik besluit eerst maar eens een kruiswoordpuzzel te maken en ondertussen na te denken over welke offline werkzaamheden ik kan uitvoeren.

De berging heeft nog een stapel dozen die stationair in elkaar gebeukt moeten worden. Laat ik daar maar mee beginnen. De dozen verschillen van formaat, maar dat is niet het enige waarin ze verschillen. Sommige gaan met gemak uit elkaar. Een scheurtje hier en een scheurtje daar en hoppa, de doos is plat. Andere moeten met geweld en forse kracht uit elkaar worden getrokken en dan nog vouwt het niet lekker op.

Na een klein uurtje komt de stroom weer terug, maar dat is voor korte duur. Het was wel treurig dat ik net mijn magnetronklok en wekker weer had ingesteld. Ik kan er slecht tegen als dat ding op 00:00 blijft knipperen. De website van Enexis geeft nu wel aan dat er een storing is in Beilen. Er zijn 104 postcodes getroffen door deze stroomstoring.

Ik besluit boodschappen te gaan doen en fiets door het centrum van Beilen. De Albert Heijn en Lidl zijn beide gesloten i.v.m. de stroomstoring. Geen probleem, ik doe mijn boodschappen bij de Jumbo. Deze supermarkt is nog operationeel. Ik doe mijn ding en fiets terug naar huis. Eenmaal thuis gekomen dringt het tot mij door dat ik niet kan koken, want ik gebruik inductie. Ik ga maar verder met het stationair in elkaar beuken van dozen. Rond 17:48 gaat de stroom weer aan en ik kan beginnen met koken.

Mijn internet- en televisieverbinding werken nog niet. Op de website van Ziggo staat dat er een storing is in Beilen. Het zal wel komen door de stroomstoring. Ik wil toch wel wat koekeloeren tijdens het eten… Gelukkig heb ik de complete Chuck serie offline tot mijn beschikking. Ik slinger de eerste aflevering aan en ben gelijk weer verkocht. Een goede serie kan je meerdere keren kijken en het zal je blijven vermaken. Chuck is een aanrader! Het helpt ook dat Yvonne Strahovski meespeelt.

Volgens mij is Alfons volgende week weer terug, doeg xje!

McLovin
25 juli 2022 - 07:38

Bedankt! Mooie kerel ben je.