De gekroonde ruigpootarend
  • 31 augustus 2020
  • Alfons
  • 1 reactie

Dames en heren, ik moet een keer naar Congo om te weten te komen hoe de gekroonde ruigpootarend eruit ziet.

Ik lees een aantal boeken tegelijk in een traag tempo, Congo van Redmond O’Hanlon is daar één van. Redmond is voor mij een hedendaagse ontdekkingsreiziger en neemt je mee op z’n avontuur. Z’n schrijfstijl is debet aan m’n leestempo, hij blijft in allerlei details steken waar ik allang aan voorbij was gelopen. Hij raakt niet uitgeluld over vogels die in de lucht flierefluiten en rimpelingen in het water die veroorzaakt worden door een ander wonderlijke speling van de natuur. Gelukkig is z’n reisgezel het deels met me eens.
Redmond is benieuwd of hij één of andere legendarische dinosaurus in de jungle zal ontdekken. Ik gok van niet, maar de spanning duwt me door de pagina’s.

Hoe dan ook, in één van z’n beschrijvingen, vertelde hij over een majestueus grote vogel – de gekroonde ruigpootarend. Geïntrigeerd dook ik het internet op voor een foto van het beest. Teleurgesteld en verbaasd kwam ik erachter dat het internet geen foto van de vogel bezat. De vogel was gevlogen.

Het verheugde mij ook dat niet alles op het internet te vinden is. De realiteit bewaart geheimen voor ons. Op naar de Congo!

Ma
23 februari 2021 - 16:21

De gekroonde arend kun je wel vinden, dus denk dat de vertaling wat krom is.