de Tijger!
  • 6 februari 2012
  • Alfons
  • 3 reacties

Het is eindelijk winter! Schaatsfoto’s regeren op facebook. Als niet-kapitalist voerde ik het plan om snert, broodjes rookworst en warme chocolademelk te verkopen dus ook niet uit. Wel bereidde ik een heerlijke hutspot vandaag speciaal voor mijzelf! Van Joost leerde ik vrijdag hoe je speklappen in de pan kunt klaarmaken en dus bereidde ik ook deze ernaast.
Zo kan ik doorgaan met het vertellen van verhalen over eten. Hoe Ben & Tineke, Sjakie en mij bij de hand namen in de C1000 om een heerlijk eiermie gerecht te leren maken. Hoe Triez mij tips gaf in de kleedkamer over koken en over de vele, vele recepten die in mijn keukenkast liggen. Waaronder de geheime recepten van mijn oma, waarover mijn opa zei: “Als iemand de soep van oma zou kunnen evenaren, dan is het Alfons, want hij heeft de recepten nog!” Slim van mij hé, om recepten aan mijn oma te vragen voor Sinterklaas, in mooie tijden waarin ze ons nog dagelijks met liefde verrijkte.
En zo verdwaal ik in gedachten die allemaal om de dagelijkse realiteit draaien. Een welkome afleiding, net als mijn avond tv kijken, met onder andere Californication op Comedy Central.
Afleiding. Wat een uitvinding. Even niet geconfronteerd worden met het nemen van afscheid. Het is zover, Tom gaat vertrekken. Morgen zal ik de karavaan vergezellen naar Dörtmund waar hij het vliegtuig zal betreden om rechtstreeks naar … Schiphol te vliegen!! Want dat is tweehonderd euro goedkoper dan rechtstreeks naar Maleisië. Hoe ze het verzinnen?
De beste jongeman zal zich klaar laten stomen voor het zakenleven in de toekomst. Of hij dat nu echt nodig heeft, ik betwijfel het. Hij zegt alle aspecten van een kleiner bedrijf te gaan leren, zodat hij zelf zijn business kan opzetten als hij klaar is met studeren. Een man met een doel. Zijn hier dan geen kleine bedrijven? Jawel, genoeg en zat, maar zoals ik al zei, het is hier winter. De man houdt van avontuur en van m’n nichtje.
Ik wil hem via deze weg nogmaals heel veel plezier wensen en vragen of hij zijn hamer meeneemt? Want die man zal daar ook wel vertoeven en Tom weten te vinden…

chantal
6 februari 2012 - 10:29

veel plezier in Mofrica,even snel erin en dan weer wegwezen…

Gert P
6 februari 2012 - 18:29

Ik vroeg nog: zijn er plannen? Maar geen antwoord kwam er. Najah, dan zal Tom het moeten doen met een digitaal afscheid.

alfons
6 februari 2012 - 21:42

Ik zag alleen dat jij vroeg – tijd en plaats? Niet of er plannen waren en zeker haalde ik daaruit niet de conclusie dat jij iets van plan was … ich habe es nicht gewüst!
Tom is veilig vertrokken, er werd gehuild en ik at pizza.