Keuzes maken
  • 5 april 2009
  • Alfons
  • 0 reacties

Keuzes maken. Dagelijks. Maar wat is de beste keuze? Waarom wil ik perse de beste keuze maken? Wat is de beste keuze? Nou dat vraagstuk is alweer een heel onderwerp op zich, terwijl ik me enkel en alleen afvroeg waar ik deze keer over zou schrijven.
Vragen van de Lotto weekend miljonairs quiz schieten door m’n hoofd. “Heet een verdiepingslaag tussen de eerste etage en de begane grond nu parterre of entresol?” Volgens Kevin E was het antwoord C. Want hij had de vraag al eens eerder beantwoord op zijn telefoon, terwijl hij hetzelfde spel speelde. Antwoord C luidde in dit geval: parterre, dus koos Kevin voor parterre. Hij wist het zeker. Was er heilig van overtuigd. Als een Schot mij in de toekomst wil overtuigen van het bestaan van het Loch Ness monster, dan zal hij net zo moeten prediken als Kevin gisteravond deed. Toen Robert ten Brink echter, na enkele spannende minuten, onthulde dat antwoord A: entresol het juiste antwoord was, stortte mijn geloof in Kevin in duigen. Het monster bestaat dus toch niet! Ik wilde het zo graag geloven, maar mijn wereld is weer gevuld met twijfels en opnieuw de zoektocht naar de waarheid. Kevin vroeg zich ook oprecht af, hoe het kwam dat hij het fout had. In een film zou je in deze situatie Skik op de achtergrond horen met het liedje: ‘Hoe kan dat nou? Hoe kan dat nou? Hou kan dat nou zo gaon….’ Kevin wist op een gegeven moment waar het aan lag. “Bij het spel op mijn telefoon stond entresol onder antwoord C.”

Zo zie je maar, dat de antwoorden op de vragen van het leven in een ieder zijn waarheid kunnen liggen. Alleen is het soms even zoeken en misverstanden liggen snel op de loer. Zolang je maar blijft zoeken, kom je bij de waarheid.

Gaat het in het dagelijkse leven ook niet zo? Heeft niet ieders geloof (o.a. Islam, Christendom, Atheïsme) een stuk van de waarheid in zich liggen? Volgens mij is het soms alleen even anders verpakt, waardoor misverstanden snel op de loer liggen.

Er zijn nog geen reacties