Alfons is op vakantie – Week 1
  • 10 juli 2022
  • Ronald
  • 0 reacties

Alfons is drie weken op vakantie en schrijft gedurende deze tijd geen columns. Dat kreeg ik zojuist van hem te horen, terwijl hij volgens mij al veel langer weet dat hij op vakantie gaat en mij dat wat eerder had kunnen vertellen. Aan mij de taak om alsnog snel wat te verzinnen, zodat de trouwe ploep.com lezers wat te lezen hebben tijdens de maandagochtendpoepsessie.

Een paar weken terug op een zonnig terras kwam het nieuws (NOS Journaal) ter sprake in het gezelschap van wat vrienden. Waarom zou je het nieuws nog kijken? Er komt alleen maar ellende voorbij. Het beïnvloed je emotionele toestand. Je kan er boos, verdrietig of teleurgesteld van worden, maar echt veel kan je er niet aan veranderen. Is hier de tekst “Onwetendheid is een zegen” van toepassing? Hoe minder je weet over de problemen in de wereld, des te minder het je emotionele toestand kan beïnvloeden… Je moet natuurlijk wel wat om over te praten hebben bij de waterkoeler op kantoor, dus hier en daar wat nieuws meepakken kan geen kwaad. Ik open nog ouderwets de teletekstpagina 101 en open alleen de berichten waarvan ik meer wil weten.

Het is zomerstop in de (heren)voetbalwereld. Er zou een WK plaatsvinden in deze periode, maar die is verplaatst naar de winter. Rond deze tijd is het te warm in het gastland (Qatar) om te voetballen. Je zou zeggen dat je daar rekening mee moet houden wanneer je een zogenaamd “bid” doet om het toernooi te organiseren. De FIFA geeft een aantal voorwaarden vrij waaraan je als gastland minimaal moet voldoen. Denk aan het onderwerpen zoals: periode, aantal stadions/capaciteit en bereikbaarheid/openbaar vervoer van de stadions/hotels. Vervolgens is NA het toewijzen van de WK aan Qatar de periode veranderd. Dat vind ik vreemd. Ongeveer hetzelfde als je een cateringbedrijf vraagt naar een offerte voor je bruiloft. Daarmee akkoord gaat en vervolgens te horen krijgt van het cateringbedrijf dat ze alles een paar weken later gaan leveren. Dat is niet wat je had afgesproken.

Ik denk dat de meeste maandagochtendpoepsessies nu wel klaar zijn. Misschien dat ik volgende week wat beters kan schrijven. Ik kan er zes dagen over nadenken. Kusjedoegknuffelzoen!

Er zijn nog geen reacties