Ik haat het systeem…
  • 7 januari 2018
  • Ronald
  • 1 reactie

maar ik gebruik het wel. Ik zou het systeem wel willen veranderen, maar weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen. Misschien ben ik ook wel te lui om er daadwerkelijk iets tegen te doen. Ergens tegenaan schoppen is namelijk makkelijker dan het probleem aan te pakken en met een oplossing te komen.

De grote mensen wereld, daar ben ik in terecht gekomen. Diep van binnen wist ik dat er een tijd zal komen waar ook ik er aan moest geloven. Ik rende er niet voor weg, maar keek er op afstand naar en had zo mijn bedenkingen. De rode draad in het grote mensen leven is geld. Dit is het eerste wat je leert wanneer je de wereld instapt. Voor sommige mensen is dat geen probleem. Voordat ze de wereld instappen krijgen ze een rugzak vol met geld. Andere mensen verdienen geld door het systeem te misbruiken. De meeste mensen verdienen geld door er voor te werken. Ik doe mijn werk met plezier en help mensen, in ruil daarvoor krijg ik geld. Voor mijn gevoel moet ik nu geld verdienen en komt het mensen helpen daarna. Is dat de juiste motivatie om te werken? Ik weet in ieder geval dat het mij een raar gevoel geeft. Misschien heeft het tijd nodig en moet ik er aan wennen, maar het voelt niet natuurlijk aan.

Als we het dan toch over de grote mensen wereld hebben. Schijnbaar zijn sommige niet groot genoeg om hun gezonde verstand te gebruiken. Op televisie zag ik een reclame van Interpolis. Ze hebben een “AutoModus” app. Serieus? Je kan ook de telefoon op stil zetten en er niet op kijken tijdens het autorijden. Of nog beter… je niet druk maken of je iets mist op sociale media. Echt waar mensen, gebruik je gezonde verstand!

Alfons
8 januari 2018 - 05:27

Ja, wat hij zei!