MSX Konami Knightmare
  • 27 september 2015
  • Ronald
  • 1 reactie

Druk op “CTRL” om te bukken. Ga vervolgens naar links, open de deur en stap in de helikopter. Vervolgens zit je de helft van het level in de helikopter en volg je de andere helft iemand die de weg al weet. Misschien moet je ook nog ergens op schieten, maar daar wordt je natuurlijk mee geholpen, het moet niet te moeilijk worden. Of nog erger, je zal het level maar opnieuw moeten doen. Dit noemt men tegenwoordig een computerspel.

Waar is de tijd gebleven dat je dit soort dingen zelf moest uitzoeken. Via het menu kon je de besturingsknoppen bekijken en wist je wat er mogelijk was. Je werd neergezet in level 1 en daar ging je, op onderzoek uit, wat valt er allemaal te beleven? Je ging links om, rechts om, boven- en onderlangs en je kwam minimaal drie keer voorbij de ene deur waar je niet langs kan zonder de rode sleutel. Op een gegeven moment wist je het level uit je hoofd en kon je er een plattegrond van maken.

Een van de moeilijkste games die ik heb gespeeld is Konami Knightmare op de MSX. Sodejuh, wat heb ik de spatiebalk van dat ding misbruikt. Als je ziet wat er allemaal voorbij vliegt in “stage 1” dan vraag je af wat er dan in hemelsnaam allemaal voorbij komt in “stage 8”. In totaal 3 levens en dat is het. Geen mogelijkheid tot opslaan. Zijn je levens op? Dan begin je weer bij “stage 1”. De muziek is trouwens fantastisch!

Alfons
28 september 2015 - 01:53

potverdimme, dit is ook een tragisch verhaal, de gozert gaat dood!