Nieuwjaar cross zoals elk jaar
  • 6 januari 2013
  • Ronald
  • 2 reacties

*PLOEP* doen de speakers van mijn computer. Een e-mail van De Lei(ij)dert. Ik lees de titel: NIEUWJAARSCROSS!!!! Donders, dat zijn allemaal hoofdletters en vier uitroeptekens, dat moet wel belangrijk zijn. Het is een herinnering voor de jaarlijkse Nieuwjaars cross bij c.v.v. Fit Boys. Twee zinnen in de e-mail zijn:

FIT BOYS 1 IS NATUURLIJK AAN HAAR STAND VERPLICHT OM MEE TE DOEN!!!!!!!
Dus allemaal aanwezig op zaterdag 5 januari 14.30 uur!

Zoals je ziet zijn vier uitroeptekens niet meer genoeg en zijn er meerdere uitroeptekens toegevoegd. Dan staat het ook nog eens in het rood met een extra groot lettertype in HOOFDLETTERS. Dan hebben we nog de zin waarin staat: “… allemaal aanwezig …”. Dit lijkt mij toch een vrij duidelijke e-mail. Schijnbaar was het toch niet duidelijk genoeg, want er stonden 4 spelers (Fit Boys 1) aan de start van de Nieuwjaars cross die bovenstaand bericht hadden ontvangen.
Waarschijnlijk dachten een aantal spelers: Bekijk het, ik heb wel wat beters te doen. Dat snap ik ook, want 5.2 km hardlopen is ook niet mijn ding om op een vrije zaterdagmiddag te doen. Nu ben ik ook niet zo van het sprinten en rondjes lopen op een training, dus ik denk dat ik dat voortaan ook maar oversla. Gewoon, omdat ik wel wat beters te doen heb. Zo heb ik op maandag ook wel wat beters te doen dan een training op het veld. Er is namelijk een zaalwedstrijd van Fit Boys 2 in Assen.
Op het moment dat ik de laatste twee bovenste zinnen typ komt er wel een vreemd gevoel naar boven. Er is mij namelijk verteld dat veldvoetbal (trainen) voor het zaalvoetbal komt als je in Fit Boys 1 speelt. Wanneer ik op maandagavond ga zaalvoetballen ben ik in overtreding van de genoemde regel. Dat knaagt dan toch een beetje aan mijn gevoel. Ik ondermijn het gezag van de mensen die mij hebben verteld dat veldvoetbal voor het zaalvoetbal komt. Daarnaast laat ik mijn teamgenoten van het veld in de steek, die verwachten dat ik kom trainen op het veld. En zullen wellicht niet begrijpen dat ik zaalvoetbal boven veld trainen kies.
Ach, er zijn spelers die krijgen begin december een e-mail van De Lei(ij)dert met daarin het programma van de winterstop waarin de Nieuwjaars cross wordt aangegeven. Daarna nog een e-mail krijgen met een herinnering en vervolgens niet komen opdagen en hun teamgenoten in de steek laten. Dat is de normaalste zaak van de wereld. En niemand maakt zich er druk om. Misschien moet ik dat ook maar doen…

Edwin
6 januari 2013 - 18:20

Precies, niks aan toe te voegen……..Tot maandagavond ;)

Melany
8 januari 2013 - 20:18

Voor die eervolle laatste plek deed je het. Top!