Notitieblok #4
  • 8 januari 2016
  • Ronald
  • 1 reactie

Mijn fiets zet ik bij de vlaggenmast waar ik nog nooit een vlag aan heb zien hangen. Dan kan ik hem makkelijk terug vinden. Ik loop richting het spoor en pak een krant uit de groene bak. Eens kijken wat ze mij vandaag wijs willen maken, denk ik bij mijzelf. Gelukkig zijn de krantenkoppen nog in fatsoenlijk formaat. Op internet bestaan de meeste titels uit woorden die elk beginnen met een hoofdletter en waar je niks wijzer van wordt. Een voorbeeld: Een Man Drinkt Zijn Bier En Wat Er Dan Gebeurd Is Onwerkelijk. Ik ben trouwens iemand die de krant achterste voren leest, ik begin dus achteraan.

De eerste titel die ik lees heeft mijn aandacht: “Man noemt dochter stiekem Arsenal”. In mijn gedachten zie ik al een man naar het gemeentehuis gaan en stiekem de naam op het papier veranderen terwijl zijn vrouw er niks van af weet. Het verhaal is echter compleet anders. De man heeft zijn vrouw er van overtuigd dat ze hun dochter de naam Lanesra moeten geven. Een mooie, romantische naam, zegt hij. Twee jaar later biecht hij op dat de naam achterste voren Arsenal vormt en dat de echte reden van zijn keuze is. Serieus? In de titel staat dat hij zijn dochter Arsenal heeft genoemd. Dat is leugen! Je kan het op z’n kop, achterste voren, binnenste buiten of hoe dan ook lezen, maar ze heet geen Arsenal. Zo zou je mij ook Arnold kunnen noemen, want alle letters van Ronald zitten er in. Als je een staatslot koopt en de winnende cijfers staan achterstevoren op jouw staatslot dan komt er in de krant te staan: “Man wint stiekem de staatslotterij”. Ik dacht het niet.

Terwijl je door Stichting Brein kan worden aangesproken op het downloaden van illegale films is het aantal bioscoopbezoekers de afgelopen jaren gestegen. Voor de filmmaatschappijen staat het downloaden van een film gelijk aan het mislopen van inkomsten. Dat slaat natuurlijk nergens op, want elke film die je thuis vanaf je bank bekijkt wil je niet perse in de bioscoop zien. Hoe dan ook, ik ben naar Star Wars VII geweest in de bioscoop en volgende week naar The hateful eight. Dus mijn geld krijgen ze wel. Beetje jammer dat ik moet wachten tot mei 2017 voor het vervolg in de Star Wars reeks.

alfons
9 januari 2016 - 03:13

Ja! Dat van de bioscopen viel mij ook al op. Hoe komt dat? Is de selectieprocedure scherper geworden? En hoe komt er dan nog zoveel shit doorheen?