Notitieblok #6
  • 3 december 2016
  • Ronald
  • 2 reacties

Je moet normaal doen! Altijd lastig als iemand dat tegen je zegt. Wat is normaal? Dingen die voor mij normaal lijken zijn dat voor andere mensen niet. Als je over sommige dingen nadenkt dan zijn die helemaal niet zo normaal.

Je fiets op slot zetten. Het is mijn fiets, iedereen moet er vanaf blijven. Als iedereen normaal doet, dan is je fiets op slot zetten niet meer nodig. Je blijft van iemand anders zijn/haar spullen af. Hetzelfde geldt voor dingen die op tafel liggen of ‘voor het grijpen’ zoals andere mensen soms zeggen. “Ja, je vroeg er ook wel een beetje om toen je de portemonnee zo op tafel liet liggen”. Wat is dat nu weer voor onzin. Het is normaal dat je dingen jat, omdat ze voor het grijpen liggen?

Weet je wat ook niet normaal is? Dat je sommige apparaten eerst uit en vervolgens weer aan moet zetten voordat ze fatsoenlijk functioneren. Het programma IT Crowd heeft daar een standaard zin van gemaakt.

Vorige week zat ik op mijn fiets naar Westerbork. Terwijl ik op mijn bartjes aan het fietsen was zag ik veel rotzooi in de sloot of langs de kant van de weg. Is het normaal dat je daar je afval neergooit? Dan zag ik nog een tekst op het fietspad staan, waarvan ik dacht… dat heeft toch helemaal geen zin. Er stond: Fiets verlicht! Als je dat kan lezen, dan is het nog licht genoeg en hoeft je fietsverlichting niet aan. Als het te donker is om te lezen, dan zijn de enige die de tekst lezen de mensen met fietsverlichting. Degene die dat niet heeft rijdt in het donker over de tekst heen.

chantal
4 december 2016 - 16:54

haha….dacht iedereen idd maar zoals hierboven geschreven,dan was het allemaal veel plezanter…xxx

Jack
5 december 2016 - 00:29

:D mooi Sjakie, ‘normaal’ is niet hetzelfde als ‘logisch’ inderdaad