Notitieblok #8
  • 17 juli 2018
  • Ronald
  • 1 reactie

“Vandaag ga ik maar eens op tijd naar bed…” denk ik meerdere keren per week. Ik kan niet zomaar gaan slapen, even de dag eindigen met goede muziek. Soms staat er wat in mijn WinAmp-afspeellijst. WinAmp? Ja, dat gebruik ik nog. Waarom zou je iets vervangen wat al 21 jaar zijn werk goed doet. Af en toe zoek ik wat op via YouTube en dan begint de ellende… De “aanbevolen voor jou” aan de rechterkant sleept je mee en voordat je het doorhebt ben je 61 minuten verder. Vervolgens ben je ook niet meer zo moe, want je hebt net goede muziek geluisterd en daar krijg je energie van. Dan kan je ook nog wel even gamen. Of een tekst schrijven, daar heb ik dan ook nog wel zin in. Dan begin ik er aan, maar na een paar zinnen denk ik toch van: laat maar zitten. Druk ik op ALT-F4, gevolgd door een N, maar deze keer niet. Ik zal doorgaan met typen!

Oi oi oi, wat is dit lastig. Volgens mij had ik nog wat steekwoorden opgeschreven voor eventuele teksten die ik nog wil gaan schrijven, moment ik zoek ze even op…

De opstellingen van een (La Liga) voetbalwedstrijd op Ziggo zijn dikke kak. Dan hebben ze besloten om het in 3D weer te geven, spelers die dan heen en weer schuiven naar de juiste positie en uiteindelijk kan je alleen de voorste linie goed lezen. Welke flapdrol heeft dat bedacht?

Een reclame op Rock Radio Veronica gaat over het geld inzamelen voor kinderen die het moeilijk hebben en dan toch nog wat leuks kunnen doen. Prima, maar kom dan niet aan met een kind van 8 jaar wat begint met: “Toen mijn papa werd vermoord…” en dan nog wat zinnen. Ten eerste vraag ik mij af of het goed is om een kind van 8 te vertellen dat zijn/haar papa is vermoord en ten tweede, als dat zo is bij wat voor maffiapraktijken was hij dan betrokken. En kom nu niet aan met dingen zoals: hij kan verongelukt zijn, want dat moeten ze dat zeggen!

Als je Netflix in de browser opent en een profiel hebt gekozen dan begint dat ding automatisch de bovenste trailer af te spelen. En ik heb nog geen manier gevonden om dat uit te schakelen. Dat is zwaar irritant. Een beetje op hetzelfde niveau van websites waar direct een video- of audiobestand begint met afspelen. YouTube doet het goed, als je een video opent in een nieuw tabblad, dan begint de video pas als dat tabblad actief is. Het is allemaal niet zo moeilijk.

Ik ben klaar met zeuren en voel mij weer helemaal zen, doeg xje!

Jack
17 juli 2018 - 15:47

Mooi zo! Zen jij bent.