Sonnemaatjes in het theater
  • 5 juli 2015
  • Ronald
  • 1 reactie

Met mijn Sonnemaatjes stond ik buiten het Der Aa-Theater te wachten. We waren rond 19:15 richting Groningen vertrokken om de voorstelling “De laatste dagen van Adel Blank” te gaan bekijken. Alfons had een rol weten te bemachtigen in dit spektakel. In de voorbereiding van dit theaterstuk heeft hij regelmatig een zaalwedstrijd of blikken aan zich voorbij laten gaan. Nooit heeft hij het verhaal omschreven of iets van zijn personage door laten schemeren. Het enige wat we te horen kregen was: “Ik kan niet, ik moet oefenen voor het theaterstuk.”

We namen plaats in de zaal en bewonderde het vrouwelijk schoon wat ook een plek zocht. De afgelopen dagen was het fantastisch weer en zodoende was het akelig benauwd in de zaal. Hoe mensen het dan nog in het hoofd halen om thee en koffie te gaan drinken is mij een raadsel. De zaal stroomde gezellig vol en we zaten klaar voor de start.

Het hele theaterstuk ga ik hier niet omschrijven, daar ben ik te lui voor. Ik heb mij prima vermaakt en volgens mij de andere Sonnemaatjes ook. Alfons was geknipt voor de rol en kon zijn grapjes en gezichtsuitdrukkingen dan ook prima kwijt in het theater. Op een gegeven moment nam hij plaats achter de piano en begon te spelen om vervolgens daarbij te gaan zingen. Ik ben blij dat hij heeft kunnen oefenen op de piano die ik (samen met 6 andere gasten) bij hem naar boven heb gesjouwd. Ik begreep van Alfons dat de overige spelers ploep.com weleens bezoeken, dus bij deze wil ik jullie ook bedanken!

Na afloop stonden we buiten nog wat te praten en bevestigde Alfons dat er daadwerkelijk whisky in zijn flacon zat. Ik vind helemaal mooi!

alfons
6 juli 2015 - 12:02

Jullie waren geweldig! Bedank je wel Sonnematen :D