vind ik leuk
  • 16 januari 2012
  • Alfons
  • 15 reacties

“Kan ik ook een column typen zonder het woord ‘ik’ erin?” vraag ik mezelf af. Tegelijkertijd moet ik mijn concentratie richten op mijn voeten. Gevaarlijk balanceer ik namelijk lopend over de stoeprand. “Sinds wanneer moet ik mij hier zo op concentreren? Ik doe dit ook nooit meer.” Lopend naar mijn nachtdienst ben ik genoodzaakt mezelf te vermaken.
Als een fietser mij passeert, besef ik dat hij mij heeft moeten zien vallen van de gevaarlijke stoeprand op de straat. “Ach hier op het GGZ terrein zullen ze wel wat gewend zijn.” Met een glimlach denk ik terug aan hoe ik vanmiddag een rondje om een boom liep om tijd te rekken in mijn wandeling. Alles deed ik eraan om niet te vroeg op het treinstation van Hoogezand te komen. Anders moest ik daar staan te verrekken van de kou.
Twee fietsers passeerden mij terwijl we het spoor overstaken. De ene man merkte op: “En dat allemaal van ons belastinggeld!” “Gelijk heeft die man,” dacht ik. “Maar als je niet zoveel hebt, zoals ik, dan kunnen ze ook niet zoveel van je pakken.” Met een tevreden gevoel over mijn situatie liep ik verder, vergezeld door het deuntje van Pipi Langkous. Hoe dat deuntje mij te pakken had, dat weet ik niet meer, maar het was zo.
Nu eenmaal op de werkplek, was mijn eerste daad van actie: inloggen in die PC en de column eruit rammen. Ik ben overtijd. Vannacht komt hij er zeker. Gister was mijn voorbereiding niet ‘je-van-het’. De inloggegevens had ik niet tot mijn beschikking, dus vandaar mijn ‘te late’ column. Dat overkomt me niet vaak.
Hoe is het met jullie allemaal? Bij lange na niet is het mij gelukt om het woord ‘ik’ te ontwijken in deze column, misschien is dat column eigen. Mijn gedachten waren echter bij jullie, mijn lezers. Wat houdt jullie bezig? Ik donder hier wel wekelijks woordjes achtereen over mijn wel en wee (opeens denk ik weer aan Martin zijn snert, mijn wel en wee). Toch dacht ik aan bijvoorbeeldje Ed, je chick woont in Beilen ja! Ik wist dat niet en ze deed net alsof ik ver achterliep toen ik Assen als haar woonplaats aanduidde. Gert, deze week feest las ik! Dat is ja ook wat, fijn feestje gewenst alvast! Daniël Lohues heeft een nieuw album uit. Sjakie heb jij nog een sms naar Thomas gestuurd? Ik heb wel nog één van hem teruggekregen op vrijdag, maar verzuimt daar op te reageren. Sorry T! Wanneer gaan we je zien? Is het tijd om met z’n allen weer iets te plannen? Ja hé, vakantieplannen? Ik durf het met mijn saldo nauwelijks voor te stellen, maar ergens houd ik het toch voor mogelijk. Sander, zorg je goed voor jezelf? Poeh de Beer nog in de peiling?
Zit ik hier toch op mijn werk en er lopen ouden van dagen rond die een onzin uitkramen van heb ik jou daar. Één vrouw neemt zichzelf daar ook nog serieus in. Laten we hopen gezond oud te blijven!
Tom gaat straks (6 februari, kalenderpunt?) weg en hij weet nog niet of hij een afscheidsfeest geeft. Tevens Sjakie, kwam ik in de kroeg iemand tegen die mij er ook op attendeerde dat je met het proosten elkaar in de ogen hoort aan te kijken. Misschien zal ik het nog leren? Ik benoem heeeeeeel veel mensen niet in de column, maar dat betekend niet dat ik niet aan jullie af en toe denk: Wieger, Harm, Marten, Ollievrouwtje, anonieme G, Chantal, Pottie, Kleine, Nienke, Gerda, Klaas, Wilma, Richard (kak waar ben ik aan begonnnen), Folkert, Steven, David, Kitty, Leonie, Henrike, pa&ma, Marijke, Harrie, Noa&Maud, Marcel, Sandra, Twan&Joeri (blijf hier!!!!), Dieke (heel veel plezier in Kaapstad voor onbepaalde tijd)….ik houd ermee op, als ik je niet benoemd heb, ga ik er vanuit dat je me op een blik trakteert in de kantine om toch benoemd te worden!
Ik vind jullie leuk, bedankt dat jullie er zijn! Tot de volgende keer!

Gerda
17 januari 2012 - 00:24

Ik vind het leuk!!

Martin
17 januari 2012 - 07:12

De snert ligt inmiddels in de vriezer op de kloep!

karlijn
17 januari 2012 - 07:29

Vind ik ook erg leuk!:D

Nienke
17 januari 2012 - 07:41

Me like

Maurits
17 januari 2012 - 10:07

Ik werp je wel een blik toe. Levert dat ook een eervolle vermelding op?

wieger
17 januari 2012 - 10:10

Haha leuk om te lezen, tijddoder in de trein; bedankt

Gert P
17 januari 2012 - 10:27

Is dit een afmelding Fons?

Ronald
17 januari 2012 - 11:01

vind ik blij ;)

pottie
17 januari 2012 - 12:16

Duim omhoog..vind ik leuk!

Marten
17 januari 2012 - 18:19

Het was even wachten, maar ik zeg, beter laat dan nooit!

Harmen
17 januari 2012 - 19:29

Het was mij weer een genoegen. Groet.

ollievrouwtje
17 januari 2012 - 19:43

Nu op weg naar je eerste uitgave van je boek, ik kan niet wachten!.
Zo geteld heb je dan je eerste 30 betalende klanten al binnen.
Succes!

pa en ma
17 januari 2012 - 20:15

wij vinden het mooi!

Dijk
17 januari 2012 - 21:38

Ben enigzins wel blij dat je niet teveel aan me denkt ;)

Sander
17 januari 2012 - 21:58

We gaan al bijna naar Daniel in theater Fons. Februari is het zover, de kaarten liggen bij mij :-) Met Poeh de Beer is alles relaxd. Hij staat mooi op mijn nachtkastje en herinnert mij er elke dag weer aan dat ik me niet zo druk hoef te maken. 1 koe is genoeg en de honing vinden we vanzelf een keer. Kallumpjesaandoen…..