Waailappen…
  • 18 oktober 2010
  • Alfons
  • 4 reacties

De programmeurs van Comedy Central! Dat zijn waailappen! Tjonge jonge….zetten ze goeie series op een laat tijdstip waardoor ik pas om twee uur ’s nachts aan mijn column toe kom! En dan sla ik The Simpsons verdikkie mij nog over!
Maar goed, dat betekend wel dat ik al een tijdje (reclames genoeg) heb kunnen nadenken over enige onderwerpen.
Opmerkelijk vind ik de reclames op televisie! Als je ze goed bekijkt, laten ze zien wat de producent denkt dat wij, als burger/consument, willen hebben! Elke reclame is zeer gelikt, doch onder de loep genomen ruik je ergens onraad. De reclame van ‘Even Apeldoorn bellen’ bijvoorbeeld, waarbij een man uit zijn auto stapt in de garage en een skateboard tegen een bezem laat rijden, waardoor de bezem valt en een kleine deuk in de auto veroorzaakt. Boodschap duidelijk, Apeldoorn vergoedt het kleine deukje…..MAAR…..als je in de garage de boel bekijkt, zie je alleen maar nieuw (tuin-) gereedschap hangen! Alsof iemand een garage heeft, die spic en span is en zijn gereedschap na gebruik spiksplinter nieuw schoonmaakt?! Blijkbaar hoort dat bij het plaatje en willen wij dat als kijker zien?
Of de reclame van Armani over het geurtje ‘Joy….nogwattes’. Hierin laten ze een knappe vrouw zien die door één of andere regenachtige jungle rent en uitkomt op het perfecte vakantiestrand op een verlaten eiland. Alsof we met deze geur en in die sferen alleen joy kunnen hebben? Is het verlaten eiland dé plek waar we willen zijn? En is het model met de helderblauwe ogen en het donkere haar het meisje die we met deze geur binnen ons bereik krijgen?
Televisie…..het wordt alleen maar gekker naar mate je er meer over nadenkt en vragen stelt over wat daadwerkelijk bedoeld word. Wat is de waarheid?
Ik sluit mij aan bij de woorden van Thomas Mann, welke een Duits welbekende en gewaardeerde schrijver-filosoof was:
‘Niemand kan de waarheid in pacht hebben; de mensheid wordt bovendien meer gediend met het zoeken van de waarheid, dan met het vermeende bezit ervan!’

Gert P
18 oktober 2010 - 08:24

Wat kunnen sommige Duitsers toch goed Nederlands ;)

Ronald
18 oktober 2010 - 11:41

Het meeste op TV is kak, maar Comedy Central mag er zijn! En af en toe Discovery Channel om wat kennis op te doen.

alfons
18 oktober 2010 - 22:42

Lekker scherp op de maandag Gert :D
Hoe bevallen die 40 uren je tegenwoordig?
Ik ga fijn naar dit hostel in Kaapstad: http://www.saltycrax.com en meedoen met het kitesurf volunteer project…

Ronald
18 oktober 2010 - 23:53

Haha, eerste foto die ik tegen kom op die website: klik voor de foto!