Waar is de reset knop?
  • 14 augustus 2017
  • Ronald
  • 0 reacties

Soms wil ik de wereld resetten, maar ik kan de knop niet vinden. Waarom zijn dingen zoals ze zijn en waarom willen sommige mensen ze niet veranderen? Ik weet niet waarom we op deze wereld zijn, maar zoveel mogelijk verschillen creëren lijkt mij daar niet een onderdeel van.

Als we dan toch iets als geld in het leven roepen, waarom gebruiken we dan niet allemaal één valuta? Van mijn part de Vlaamse pond, als we allemaal maar hetzelfde gebruiken.

In het verkeer rijdt je rechts… overal. Voor de rest de regels gelijk trekken, zoals voorrang op een zebrapad. Ook in Rusland.

We gaan één maatsysteem gebruiken. Wat mij betreft werkt het metrisch systeem goed dus gaan we dat gebruiken. Geen gedonder meer met inch naar cm, miles naar kilometers, etc. omrekenen.

We gaan allemaal één taal spreken. Engels lijkt mij voor de hand liggend, maar kies er één en daar moet je het mee doen. Mandarijns lijkt mij ook wel leuk.

Ik kan mij voorstellen dat vooral de laatste opmerking lastig te realiseren is. Het gaat er echter om dat je het doel inzicht houdt. Wat is het doel dan? Het doel is gelijkheid. Als je bepaalde dingen langzaam invoert en er de tijd voor neemt, dan weten ze over 500 jaar niet beter. Voor de huidige en de daar opvolgende generatie is het lastig.

Het klinkt allemaal fantastisch, maar het gaat niet gebeuren, dat weet ik ook wel. Ik wilde het gewoon even delen met jullie. Alfons heeft namelijk vakantie en er moet toch wat verschijnen op ploep.com

Atom and his Package snapt het!

Er zijn nog geen reacties