Ware aard
  • 28 november 2011
  • Alfons
  • 6 reacties

“Volgens mij heb jij hele mooie borsten!” kan je een klap en een aanklacht wegens seksuele behandeling opleveren op het kantoor. In de kroeg kan deze opmerking echter de aanleiding zijn tot seks met dezelfde collega.
Waarom doen we pas wat we willen als we alcohol drinken? Nuchter zijn we vaak hypocriet. We denken het één, maar zeggen het ander. Zijn we nuchter te bang? Dronken komt je ware aard naar boven. De ware aard. Een interessant fenomeen.
Scheten laten, boeren, aan een wijf haar borsten zitten, haar wijf noemen, constant over seks praten. Alles kan of lijkt te mogen als men alcohol drinkt.
“Sorry dat ik haar neukte, maar ik was dronken!” Het uitroepteken benadrukt nog maar eens hoe serieus de ‘bedrogen’ partner het excuus moet nemen. Want zo gebruiken we het, als een excuus. Alsof hij door de alcohol die vrouw wilde neuken! Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets op het ‘dronken’ gedrag tegen. Het enige waar ik niet tegen kan, is dat als men nuchter is, men zich niet net zo gedraagt! Dronken mensen vertellen de waarheid, net als kinderen.
Waarom wordt het niet geaccepteerd om op het kantoor met collega’s te praten over vrouwen en hun borsten, terwijl het een paar uren later in de kroeg met alcohol wel acceptabel is? Dat het vrouwonvriendelijk is, is onzin! Vrouwen zijn namelijk hetzelfde als mannen, zij praten net zoveel over seks. Onzin dat mannen van Mars komen en vrouwen van een andere planeet. Als iedereen alcohol op heeft, zijn we allemaal geil.
Het gaat me niet om het neuken of enig ander seksueel gerelateerd onderwerp. Waar het mij om gaat is de hypocrisie in het gedrag van de mens. De zogenaamde beschaving waar we ons achter verstoppen. De man uit het Gooi welke ABN praat en golft, praat ook alleen maar over seks als hij wijn drinkt met zijn golfmaatjes.
Ik hekel de hypocrisie en doe mijn best om mij bewust te ontwikkelen tot een waarachtig mens. Mijn valkuil is echter dat ik graag wil dat mensen mij aardig vinden en dan ga ik mensen pleasen. Gewenst gedrag vertonen. Bah, gewenst gedrag. Lekker stoken of verdomme zeggen als Gert erbij zit. Gewoon om te bewijzen dat de hemel niet op je bakkus dondert en God mij niet in de hemel toelaat omdat hij in zijn grote boek heeft bijgehouden hoe vaak ik vloekte.
Mijn ware aard is een klootzak zijn en daar houd ik van. Wanneer was u voor het laatst een klootzak?

Edwin
28 november 2011 - 07:59

Zaterdagn8 ;) toen ik met Dennis dikke lol had bij mij thuis en ik niet meer naar jullie ben geweest :D Maar ik heb me prima vermaakt.
Trouwens toffe column…… en zeggen wat je denkt houd ik van, alleen de meeste mensen kunnen het niet aan :D Alcohol maakt het alleen nog makkelijker!

Antoine
28 november 2011 - 08:41

De meeste vrouwen zijn inderdaad gewoon niet geëmancipeerd. Als ik op mijn werk bij de koffie automaat naar de tieten van een collega wil kijken terwijl ik op de wc zit, dan moet dat gewoon kunnen.

alfons
28 november 2011 - 11:43

@ goed zo, wij hebben ons ook wel vermaakt :) Bedankt!
Antoine, ik weet tegenwoordig niet zo goed wanneer ik het woord emancipatie moet gebruiken. Volgens mij gebruiken mensen het liever als het gaat over ‘rechten’, dan over gedrag. Als er namelijk fysiek zware klussen gedaan moeten worden, laten de vrouwen dat aan ons over, met een blik alsof dat logisch is. Terwijl als de man de afwas aan een vrouw over wil laten, krijgen we eerder te horen dat wij dit ook wel kunnen doen.
En dan zeggen ze dat mannen geen twee dingen tegelijk kunnen! Jij staat bij de koffie automaat en zit tegelijkertijd op de wc! En dan ook nog tieten kijken! Knap!

Mjet
28 november 2011 - 12:33

wahahahaha.. prachtige collum.. dronken mensen spreken de waarheid.. dat flauwe vermoeden had ik al.. Ik ga het onthouden, wie weet kan ik dat nog eens ’tegen’ iemand gebruiken.. Oeh, dat is toch ook best wel klootzakkerig.. of toch niet. In ieder geval.. ik denk dat als je dronken bent er inderdaad bepaalde gevoelens naar boven komen die je in je nuchtere tijden naar de achtergrond drukt. Is het wetenschappelijk bewezen? Geen idee..! Maar het klopt gewoon! ;-).. zOOOO nu heb ik ook eens een zinloos verhaal op internet gezet. Voelt wel goed.

chantal
28 november 2011 - 16:59

klopt helemaal matie,daarom probeer ik ook altijd mezelf te blijven maar met alcohol op lijkt het voor andere mensen alsof het de drank is die praat terwijl die persoon mischien wel altijd zo is…denk daar maar is over na allemaal

Veer
28 november 2011 - 19:58

Hahaha…je was zeker dronken toen je dit stuk schreef…leuk!!