Waren er maar meer luie mensen…
  • 6 november 2011
  • Alfons
  • 4 reacties

dan waren er minder oorlogen – De eenden vliegen geflankeerd in één rechte lijn naar het Zuiden.
Notities, ik maak ze. Deze zondagavond pak ik mijn telefoonnotities erbij voor enige inspiratie. Luie mensen, minder oorlogen, klinkt logisch toch. Terwijl ik op een andere dag rustig buiten zat en omhoog keek, vlogen eenden over mij heen. Iedere eend vloog schuin achter de ander om zo elkaar te beschermen tegen aanvallende F-16’s enzovoorts. Geflankeerde eenden, zou het iets betekenen? Warme herfst, koude winter? Ik heb er geen spreekwoord over horen reppen? “Vliegen de eenden in een schuine lijn, dan zal het in het voorjaar lente zijn.”
“KAK! GLOEIENDE DONDERS! DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN! Kloten NS! Wat is dit voor streek in de vroege ochtend! Jeumig, jullie kunnen ook nooit iets goed doen! Altijd is er wel iets aan de hand! Dan ligt er een blad op het spoor. Dan zit er een vlieg op de voorruit van de machinist. Dan weer is er een spoorboom verdwaald.” In mijn hoofd schold ik de huid van de NS vol, in werkelijkheid stond ik mij, net als de rest van de menigte op het perron, keurig in te houden. “Ik zal ze ervoor laten boeten!” en haalde een ‘krijg-je-geld-terug-bij-een-vertraging’ formulier op. Direct ingevuld natuurlijk, op de bus en twee weken later een brief op de deurmat: “Het spijt ons van uw opgelopen vertraging in de ochtend na uw nachtdienst in Leeuwarden, maar u krijgt geen geld terug, want de trein reed niet op ons spoor.” Hehe…ik vond het slim gevonden van de NS. “Niet jullie spoor…” als het dan niet van jullie is, neem ik het de volgende keer zelf mee en verkoop het aan de oud ijzerboer. Hah moeten jullie eens kijken of ik het geld voor dat kaartje eruit heb!
De laatste notitie bedacht ik toen ik langs een verhuiswagen fietste. De verhuizer deed heel voorzichtig toen hij aan het inladen was en ik bedacht me dat verhuizers het ideale excuus zijn voor mannen om eindelijk af te komen van de spullen die een vrouw meeneemt het huis in. Die foeilelijke lamp met hartjes zou ik apart zetten, na het verhuizen ergens achteraf kapot smijten en tegen de vrouw zeggen dat ie gesneuveld was tijdens het verhuizen. “Ooh niks aan te doen. Jazeker, jaja…ik weet hoe dol je was op die lamp! Ja, maar het goede nieuws is dat we nu eindelijk mijn rugby tevens twee in één lichtgevende discobal nuttig kunnen gaan gebruiken!”

Gert P
7 november 2011 - 10:20

OM je even aan te geven: Leeuwarden Groningen is Arriva en inderdaad niet de NS die de rit “verzorgt”. Het spoor is dan weer van ProRail.

Antoine
7 november 2011 - 13:40

Nou? Even bij Arriva je beklag doen dus?

alfons
7 november 2011 - 17:04

Mosterd na de maaltijd mannen….de NS heeft m’n kaartje (die ik moest mee sturen) van die rit gehouden en prorail of Arriva zal die ook wel nodig zijn. Nee het is een geleerde les voor een volgende keer. Teveel moeite voor 4 euro die ik vergoed zou krijgen (van de 6,-)

Ronald
7 november 2011 - 18:36

Dat is toch weer 2 blikken!