1 september
  • 31 augustus 2015
  • Alfons
  • 2 reacties

Deze zondagnacht lig ik op de bank van iemand anders. Mijn vriendin en ik passen twee weken op het huis van vrienden van haar. Terwijl zij slaapt, lig ik een verdieping lager met de laptop op mijn schoot. Het is broeierig en ik zweet uit m’n bilnaad op de bank van een ander. Aan’t begin van dit jaar had ik niet kunnen vermoeden dat ik hier zou liggen. Onbekend terrein ontdek ik met een glimlach en een whisky uit zijn voorraad. Het leven verandert. Voordat je het weet, ben je zeventig en schop je tegen een rollator.

Zover is het nog niet, eerst wil ik enkele zaken gedaan krijgen. Zaken die ik belangrijk vind of omdat het kan. Dagelijks draag ik een onrust bij me omdat ik niet alles doe wat ik wil. Het probleem is dat ik veel dingen wil, het overzicht verlies en er niet toe kom. Afgelopen jaar zag ik een bekende die voor haarzelf een lijst had opgesteld met punten die ze binnen het jaar wilde afwerken. Dat leek mij ook een goed idee!

Daarom bedacht ik – dé Lijst. Ik heb mezelf een lijst van punten opgesteld, en om mezelf te oefenen in het schrijven, en voor uw plezier, heb ik besloten om er een website voor te maken. Deze hoop ik 1 september online te gooien, het hangt af van de domeinnaam e.d.

Dé Lijst zal een kruising van een Bucket en een to do list zijn. Mocht het u interessant lijken, alles is te volgen via de website & Twitter/Facebook – GezapigeJackPot.

Ronald
1 september 2015 - 10:02

Waar dan?!

Alfons
3 september 2015 - 04:23

Het is zover – http://www.gezapigejackpot.com
Leef mee, zwelg in mijn verdriet, lach omdat het kan, berijd de letteren van m’n website.