6packbeilen – de voortgang
  • 17 september 2012
  • Alfons
  • 1 reactie

Veel mensen vragen mij – ‘Alfons, wat is dat 6pack van jou nu eigenlijk?’ Een goed teken, dat betekend namelijk dat ze ervan gehoord hebben. Naamsbekendheid is waar het mee begint. Praten praten praten als Brugman om het vuurtje lopend te maken. En lopen dat zal die gaan doen!
Vaak open ik mijn betoog met avontuurlijke anekdotes van mijn drie maanden vrijwilligerswerk in Kaapstad. Deze avonturen inspireerden mij en bij thuiskomst in februari 2011 liet de onrust van verlangen mij niet los. Een verlangen naar iets anders, een eigen bedrijf. Een bedrijf waarbij ‘spelen’ belangrijker zou zijn dan iets ‘moeten’. De 3D uitvoering van wat mijn passie is – genieten. Een glimlach toveren, een put delven, een pleister plakken op stille tranen, het leed zien bij hen die zich alleen waanden, schudden aan de gevestigde orde, en belangen dienen van een ander.
Dit zijn de achterliggende doelen achter al mijn bedrijfsactiviteiten. Bij de KvK staan deze als volgt beschreven – ‘het organiseren en uitvoeren van vrijwilligersprojecten voor (buitenlandse) vrijwilligers, het organiseren en uitvoeren van tours voor de (buitenlandse) vrijwilliger, en het uitvoeren van werkzaamheden in de gezondheidszorg.’ Onder deze laatste activiteit vallen mijn PGB werkzaamheden, een bijkomstigheid, maar ook die inkomsten moeten verantwoord worden als zzp’r.
Op dit moment staan de zaken er als volgt voor – de eerste vrijwilligster is de afgelopen zomer zes weken geweest en die test verliep geslaagd met onder andere hulp van Taribush(.nl). Nu heb ik een kantoorpandje anti-kraak aangenomen in Beilen, boven’t oude postkantoor, as. donderdag krijg ik daar de sleutel van. Vervolgens gaan er gesprekken volgen met Welzijn Midden Drenthe en een samenwerkingspartner om voor de jeugd vanaf 14 jaar in Beilen wat te gaan betekenen. Want ‘Beilen is saai’…
Verhalen komen op gang, mensen zijn nieuwsgierig en daarom houd ik u op de hoogte. Ook op facebook! De website 6packbeilen.nl is op dit moment onder constructie, want dat moest. Kalm aan en genietze!
ps. onderstaand filmpje is geschoten tijdens het vrijwilligerswerk van cvv Fit Boys bij de TT 2012

ollievrouwtje
17 september 2012 - 11:55

Ik zeg goed bezig, en vooral doorgaan!!