6packbeilen.nl
  • 2 april 2012
  • Alfons
  • 2 reacties

Ok eerst moet ik dit kwijt – gloeiende kloten van die ouwe op een kookplaat! Tomme, tiz een beste collega hier in de nachtdienst, maar hij zit ff achter m’n pc en sluit direct al m’n programma’s, waaronder Word waar ik al mijn halve column in klaar had staan. Nu moet ik weer opnieuw beginnen…verdikkie.
Dan volgt nu het onderwerp waar uw schrijver alle aandacht op wil vestigen – www.6packbeilen.nl
Ja hoor, het is zover. Het feestje kan beginnen, knal die champagnefles maar open en drink cola berenburg! Want hiep hiep hoera, de website is klaar (dikke grijns, driewerf in de rondte, van je hopsahopsasa)!
Allemaal aardig en leuk, een website voor 6packbeilen, maar wat is nu precies de bedoeling? Wat ben je van plan?
Ik schrijf uw vragen even op, want u bent vast te lui om alle antwoorden te vinden in de informatieve teksten die ik op de site heb geplaatst. Hoewel de teksten vol passie geschreven zijn en vele malen mooier antwoorden beschrijven, dan u in deze column zult lezen.
Zie hier hoe mijn opschepperij u nieuwsgierig behoort te maken om toch teksten als ‘Working on passion’ of ‘the City of Groningen’ te gaan lezen.
Het plan is om mensen van over de hele wereld naar Beilen en omstreken te halen, om ze mee te laten werken aan de vrijwilligersprojecten die 6packbeilen organiseert (met behulp van bv. Taribush en cvv Fit Boys).
Het idee kwam toen ik terugkwam uit Kaapstad, Zuid Afrika, waar ikzelf vrijwilligerswerk had gedaan. Vol van het verlangen om mensen dezelfde ervaring te geven, gecombineerd met mijn wens om het dagelijks leven te vullen met plezier en Beilen hierin mee te trekken. Nu hoor ik u denken, tja, naar Kaapstad, daar willen mensen wel naar toe, dat is mooi! Beilen is saai, dit trekt niemand. Nou de Toerist Information Point (kortweg TIP, heropening pand tegenover Expert, maandag 2 april om half 5) en ik denken daar anders over. Want wat voor ons alledaags is, is voor de buitenlander een ervaring van heb ik jou daar. Een koe in een weiland? WOW!
Goed, dat laatste is misschien overdreven. Een wow zonder hoofdletters dekt de lading beter. Waar het om gaat is het streven – leuke dingen doen. Nu de website klaar is, is het tijd om hem wereldbekend te maken en het woord te verspreiden. Een pagina op facebook is gemaakt en ik nodig u allen uit om hem te volgen/leuk te vinden.
Twijfels…want tja, de site is nu klaar en wat wil je dan? Aanmeldingen, stormlopen en gaan met die banaan! Natuurlijk reële verwachtingen, maar buitenlanders zijn lui, dus ik verwacht niet dat ze dit jaar nog zullen komen. Geeft niets, kan ik nog lekker vakantie vieren in de zomer. Maar ik denk wel verder. Ik wil meer projecten op gaan zetten, gastgezinnen aanschaffen, Studentgroningen.nl, couchsurfen en Nederlanders (lees Beilenaren) erbij betrekken en iets voor de jeugd in Beilen en omstreken gaan betekenen. Deze laatste vormt een doelgroep die mij nog het meest aan het hart gaat. Hangjeugd worden ze genoemd, een groeiende groep ‘brutale’ jongens en meisjes welke Bangalijsten zullen maken. Vroeger werd er ook wel eens geknokt in de kroeg, maar tegenwoordig loopt’t uit de klauwen!
De berichten over deze doelgroep zijn over het algemeen negatief. Maar dan moet je toch eerst de vraag stellen – wie is er voor deze doelgroep verantwoordelijk? Met 6packbeilen lijkt het mij mooi om daar in de toekomst iets aan te gaan doen. Maar nu eerst naamsbekendheid creëren! Dus help me mee en verspreid het woord!

Antoine
2 april 2012 - 20:57

Promotie filmpje voor shoarma? Buitenlanders willen klompen, wiet en tulpen.

alfons
2 april 2012 - 23:49

Clichés doen we niet aan…bekijk de site eens, dan zie je dat de klompen worden aangeboden :)