BBQs en heel de dag bitchen
  • 4 augustus 2014
  • Alfons
  • 0 reacties

Op mijn tafel liggen kaarten verspreid. Één nodigt mij uit om Noorderzon te bezoeken, een ander zal mij naar Picola Roma begeleiden, een derde mag ik bij de Mitra verzilveren, en een vierde schenkt mij een deel voor mijn nog aan te schaffen pianokruk. Ik ben een blij man! Deze zondagnacht geniet ik en doe ‘de Willem’.
In mijn lokaal liggen de scherven van het feestje dat gisteravond op mijn schoolplein ontplofte. Een supersooker en een zak lolly’s zijn daar voorbeelden van. Mijn koelkast was nog nooit zo gevuld. Als men hem bekeek, en niet beter wist, was ik alcoholist en dronk bier. Het is maar goed dat ik de restpartijen aan mijn ouders, oom en tante en zusje heb meegegeven. Waar had ik ze moeten bewaren?
Gisteravond hield ik dus een feestje, en voor het eerst in jaren had ik mijn ouders op hetzelfde feestje uitgenodigd als mijn vrienden. Vorige jaren hield ik ze gescheiden wegens de risico’s die drank met zich meebrengen. In sommige staten horen je ouders je gewoon niet te zien. Dit jaar wilde ik juist mijn vrienden met ze delen. Want beide partijen zijn uitstekend gezelschap, en dat wilde ik ze laten weten. Van mijn part genoten ze er een einde op los. Mijns inziens is dat gelukt. Het fijne was dat mijn oom (zonder snor) en tante (zeer tevreden) eenzelfde lot beschoren waren, net als mijn zusje.
De vuurkorf wakkerde zijn vlammen. De bbq’s werden bestookt. De stretchers werden belegen. Het voedsel verdween als sneeuw voor de zon. De regenbuien slopen stilletjes mijn adres voorbij. Ik had het niet beter kunnen treffen. Zelfs de bluetooth speaker deed het uiteindelijk, door uitstekend technisch inzicht van een schone dame.
Lynn, er valt niets smeuïgs te vertellen. Ik zakte door een stoel waar men mij al voor gewaarschuwd had. Tijdens het doorzakken schoten mijn magistrale reflexen mij te hulp, anders had ik mijn bordje met eten over mezelf gesmeerd. Later werd ik onder het bier gespoten door een flesje welke ik wilde openen met een ander flesje. Het andere flesje ging open. Eerder lukte het mij niet eens om flesjes open te krijgen, en was mijn vader de redder in nood. Bij de volgende flesjes van Irene en Anke, verwees ik ze direct naar hem.
Pietje, de pizza was heerlijk! Ik had het je willen appen vrijdag. Nu schiet het de hele tijd door mijn hoofd, dus ik gooi het even tussen neus en lippen door.
Ik heb bier, wijn, en brandhout over. Er kan nog een feestje gevierd worden! De bbq’s staan er ook nog. Weerman Boom2- wat doet het weer deze week?
Het is zondagnacht, het wordt alweer bijna licht. De kater is verdwenen, ik heb hem op mijn werk achtergelaten. Het werk weet er nog niets van. Ik kan niet wachten om mijn kaartjes te verzilveren! Bedankt allemaal. Goedemorgen, en fijne week!

Er zijn nog geen reacties