Beste lezer
  • 12 april 2021
  • Alfons
  • 1 reactie

Binnenkort verwijder ik mijn facebook account en ook mijn whatsapp. Facebook en whatsapp zijn voor mij achter de schermen teveel bezig om mijn gegevens als product te verkopen. Natuurlijk merk ik daar niks van, maar de wetenschap drukt op mijn geweten. Het is een principekwestie geworden en ondanks het gemak dat het dient om met iemand in contact te komen of berichten uit te wisselen, kom ik niet meer onder het geknaag van m’n geweten uit. Het is niet goed dat ons online gedrag verzamelt wordt. Met wie we in contact staan, wanneer en hoe lang. De scheidslijn tussen wat moreel verantwoord is in het gebruik van die gegevens vervaagt. Profielen worden opgemaakt, data wordt levenslang opgeslagen, elk mens wordt in kaart gebracht en ik wil er minder aan mee doen. Natuurlijk, als je de lijn doortrekt, dan zou ik zonder internet moeten leven (en m’n vriendin ook). Die scheidslijn heb ik nog niet bereikt.

Het gevolg hiervan is dat de herinnering, dat de column klaar is, stopt via Facebook. De column zelf gaat gewoon door en is elke maandagochtend te lezen. Mocht u het op prijs stellen, dan kan ik u op de hoogte houden via een mailtje. Geef dit dan even aan me door via – info@gezapigejackpot.com of de privacy veiliger app Signal welke ik als alternatief voor whatsapp gebruik. Het voelt als afscheid, maar dat is het niet. De column gaat door op ploep.com!

Groet Alfons

Ronald
13 april 2021 - 17:22

Dit is hoe Facebook omgaat met het data-lek. Wil je weten of je gegevens in het data-lek voorkomen? Dan kan je hier naar toe gaan.