Nieuwjaarwens
  • 2 januari 2018
  • Alfons
  • 0 reacties

De eerste column van het jaar. 2018 moeten we nu opschrijven, uit automatisme zullen we een aantal malen 2017 doorstrepen en zeggen: ‘Wat gaat de tijd toch snel.’ Iedereen zal weer toeleven naar de zomer, zich verheugen op vakanties en de eerste werkdag vervolgens weer beleven als een maandag zonder koffie.

Elk jaar heeft z’n nieuws. Er zal van alles mis gaan. Natuurrampen, ziektes, dierenleed, angst voor terreur, terreur. Mensen zullen besluiten om het journaal niet meer te volgen, kranten strijden tegen nep-nieuws, er zal tegenaan gehikt worden om Trump van z’n zetel te stootten en mensen zullen zeggen: ‘Met mij gaat het goed, maar met de wereld…’ Persoonlijke tegenslagen zullen er zijn en laten we van Nietzsche zijn uitspraak uitgaan: ‘That what does not kill us, makes us stronger.’

Uiteindelijk zal ook dit jaar weer een lente, zomer, herfst en winter bevatten. Bloemen zullen de wereld een beetje mooier kleuren en de zon zal ons warmen. Net als het gezelschap van familie en vrienden. Het leven mag van mij mooi zo doorgaan. Ik blief lekker knooin. Laat de hypes aan me voorbij gaan, neem een bad, zoek de rust, laat m’n telefoon thuis en probeer zo vaak mogelijk te doen wat ik leuk vindt.

Namens Ploep.com – blijf ook dit jaar maar mooi doorknooin!

Er zijn nog geen reacties