Boek te leen!
  • 18 december 2017
  • Alfons
  • 0 reacties

Vorige week schreef een gastschrijfster deze column. Ze schreef over mijn deelname aan de bibliotheek zoektocht naar Nieuw Gronings Schrijftalent. Vanaf afgelopen donderdag 14 december ligt mijn boek – ‘Hé Gek, kom terug!’ te leen in de Groninger bibliotheek. De lener kan een kleine beoordeling geven en na een jaar worden uit deze recensies het talent geselecteerd en beloond met de titel.

Afgelopen donderdag om 12.15 uur werd de tafel geopend met kleine bombarie en helaas kon ik daar niet bij aanwezig zijn. Dus op vrijdag liep ik naar binnen om de tafel te aanschouwen aan de Oude Boteringestraat 18. Voorbij de balie, direct linksaf in het midden van de zaal stond de tafel. Zo’n twaalf boeken lagen er, waaronder de mijne. Ik bekeek de concurrentie en geen enkel boek bezat eenzelfde koddige tekening op zijn omslag. Laat staan zo’n uitnodigende titel. Die slag had ik alvast gewonnen, elke wedstrijd was oorlog kunt u vanuit gaan.

Tevreden bekeek ik de concurrentie, maar vooral mijn eigen boek. Daar lag hij dan. Hij had het toch maar mooi zover geschopt, tot boek in de grote bibliotheek van Groningen. Zenuwachtig liet ik hem achter, wat zouden ze van hem vinden?

Er zijn nog geen reacties