Contact met nieuwe mensen
  • 9 december 2019
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Waar kun je nieuwe mensen ontmoeten? Dat ze er ook voor openstaan om contact te maken?’ Iemand vroeg dat laatst aan mij en in eerste instantie dacht ik – ‘Gewoon, buiten,’ maar de toevoeging dat ze er open voor staan, zette mij aan het nadenken. ‘Staan mensen open voor contact? En wanneer?’

Contact. Buitengewoon mooi om bij stil te staan. Wat is contact? Vanmiddag liep mijn gezin (vind ik mooi om te zeggen) in het wild over straat. Een rustig straatje, m’n dochter verdwaalde in van alles en wij hielden haar in de gaten. Lachten om haar, ze heeft namelijk iets nieuws uitgevonden, een soort lach met nasleep. Ik verdwaalde ook waar ik kon. Er hing een protest A4-tje voor een huiskamerraam tegen de hondenbelasting. Terwijl ik deze las, kwam de vrouw des huizes net aangelopen over de stoep met haar viervoeter. We raakten aan de praat en m’n dochter maakte van de gelegenheid gebruik om de hond enthousiast te begroeten. Na het praatje vervolgden we onze weg en dat was dat.

Contact, per toeval. Ik dacht terug aan m’n beginvraag en vroeg mij af – bestaat er ook contact met ‘nieuwe’ mensen dat niet per toeval ontstaat?

Er zijn nog geen reacties