dagdromer
  • 29 mei 2017
  • Alfons
  • 0 reacties

Ik stond onder de douche en kreeg een idee. Toen ik klaar was, kroop ik achter de laptop en schreef de volgende mail:

‘Hallo medewerker van WNF en Greenpeace,

ten eerste hoop ik dat ik de juiste e-mailadressen van het internet heb geplukt zodat mijn vraag
bij de juiste persoon terecht komt.

Ten tweede, ik liep met een idee en vroeg mij af of jullie de handen inéén kunnen slaan rondom dit idee. Aangezien jullie organisaties heel veel overlappende doelen voor ogen hebben en een groot deel van de wereldbevolking vertegenwoordigen op het gebied van duurzaamheid en dier-/milieuvriendelijkheid.

Ik mis een overkoepelend, onafhankelijk keurmerk op het gebied van eten en persoonlijke verzorging. Alle supermarkt artikelen willen tegenwoordig meedoen in de bio-trend, maar volgens mij zou een keurmerk van de twee grootste milieu-organisaties op de wereld een grote stap zijn in de goede richting om orde te scheppen in de wereld van keurmerken. Er zijn er zoveel namelijk en daardoor streeft het keurmerk z’n doel voorbij door onoverzichtelijkheid.
Hier een link ter illustratie – klik hier –
Deze link is afkomstig van – klik hier –

Mijn verzoek aan jullie is dus – Zouden jullie een keurmerk willen maken voor alle supermarktartikelen, zowel voor eten als persoonlijke verzorging? In mijn verzoek ga ik er vanuit dat Greenpeace en WNF nog steeds onafhankelijk zijn en moeder aarde en zijn schepselen en hun belang voorop stellen.

Op het moment ben ik van beide organisaties donateur en volger op Facebook, maar ik zie alleen de actuele acties voorbij komen. Ik heb behoefte aan een structurele rode draad in de dagelijkse praktijk. Een lijst met goedgekeurde supermarkt artikelen namens jullie zou al een fijne stap in de goede richting zijn, maar een keurmerk zou fantastisch zijn. Natuurlijk is er voor mij persoonlijk de optie om uitsluitend bij een natuurwinkel of een Ekoplaza biologische winkel boodschappen te halen, maar ik geloof dat dit voor het grotere plaatje tekort schiet. Het doel is het bewust maken bij het grote publiek van hun keuzes. En het grote publiek haalt z’n boodschappen bij de Aldi, Lidl, Jumbo, AH, Coop.

Ik hoop dat jullie wat met dit idee kunnen. Graag hoor ik van jullie.

Vriendelijke groeten.’

Nu ben ik benieuwd welk antwoord ik van Greenpeace en WNF ontvang. M’n vriendin noemde mij een idealist nadat ik hem had voorgelezen. Ja. Ja, ik denk wel dat dat klopt.

Er zijn nog geen reacties