De grote oceaan schoonmaak…
  • 10 september 2018
  • Alfons
  • 1 reactie

kan beginnen!

Een Nederlandse jongen van zestien, laten we hem Boyan noemen, ging op vakantie met z’n ouders naar Griekenland. Lekker zwemmen in de zee, beetje koekeloeren naar vrouwelijk schoon en potverdikkie voor hij het wist dreef hij tussen het plastic. Met z’n snorkel verwikkeld in sixpackbier-plastic waadde hij tussen de rommel door uit het water. Kloten plastic, daar zouden ze wat aan moeten doen. Pientere jongen als hij was, nam hij het initiatief. Zeven jaar onderzoek later kan zijn project beginnen.

Wat een verhaal. Net als Chantal ben ik gefascineerd in waargebeurde verhalen en Boyan creëerde zo’n verhaal. Afgelopen zaterdag, 8 september 2018 vaarden de boten uit om een U-vormige drijvende afzetting in zee uit te gaan zetten voor een laatste test in de oceaan. Als de test slaagt, zal de afzetting versleept worden naar een punt in de oceaan waar meerdere oceanische stromingen bijeen komen, de zogenaamde ‘Great Pacific Garbage Patch’.

Het doel van de drijvende U-afzetting – plastic afval bij elkaar drijven en de oceaan schoonmaken. Prachtig, wat een man die Boyan! Ik hoop dat het hen lukt, voor ons. Voor ons allemaal!

Ronald
10 september 2018 - 10:04

Fantastisch dat iemand dit organiseert, maar welke flapdrol gooit zijn rommel zomaar weg in de oceaan? Zulke mensen doen niet meer mee!