De man
  • 28 augustus 2008
  • Alfons
  • 0 reacties

Als man is het niet stoer om naar een chickflick als “Alles is liefde” te willen kijken. Of de serie “Sex in the city”. Zo zijn er nog een paar zaken die not done zijn als man. Een roze overhemd, huilen of bang zijn, zijn zo enkele voorbeelden. Praten over je gevoel? Doe even normaal! Ik drink wel een biertje en dan ben ik het zo weer vergeten. Stereotypen waar je als man aan moet voldoen.

Maar hoe kun je als man jezelf zijn, als je aan de verwachtingen van anderen moet en vaak ook wilt voldoen?
Waarom begin ik deze column met het onder de aandacht brengen van het stereotype man? Omdat ik wilde vertellen dat ik bang ben, maar ik durfde dat niet. Ironische nietwaar?!
Mijn reputatie heeft daar onder te lijden, als ik zeg dat ik bang ben. Ik ga daar vanuit, dat ik een reputatie heb bij mijn lezers. De reputatie van een goede voetballer misschien, de aardige jongen, een schrijver of misschien vind je mij alleen sexy. Dat kan allemaal.

Als je mijn columns leest, kom je soms meer te weten over wat erin mij omgaat dan in een gesprek met mij. Als je er niet naar vraagt, dan krijg je ook niet veel meer uit mij dan enkele grappen of sarcastische opmerkingen.

Hoe goed kent u mij? Welke reputatie moet ik hooghouden in uw ogen? Niet dat dat belangrijk is. Wat belangrijk is, is de vraag: wat voor reputatie wil ik hebben?

Wat ik u wilde vertellen vandaag, is dat ik soms bang ben om mezelf te zijn. Ja ik ben wel eens bang. Hoppakee, ik gooi het er zo uit. Ik durf het stiekem toch wel te vertellen. Daar schaam ik mij niet voor. Zo in het openbaar zeg ik dat ik wel eens bang ben. Dat werkt bevrijdend! Alsof ik naakt door het huis loop en stiekem even wat stappen in de achtertuin zet. Buiten naakt lopen terwijl het zonnetje schijnt. Spannend! Wat een rakker ben ik toch.

Vandaag heb ik u weer genoeg stof tot nadenken gegeven. Wees jezelf, wie dat ook is!

O ja, het gaat goed met Edward de Egel! En mijn plan om meer leven in Beilen te blazen is in uitvoering, het wachten is op een reactie van MTV.

Er zijn nog geen reacties