de Smartbike
  • 13 juni 2016
  • Alfons
  • 0 reacties

‘Nu zou ìk je graag iets willen vragen jongeman, wat kost die fiets die voorin de winkel staat?’ Hij keek mij aan en dacht het antwoord te weten, de jonge verkoper in de net geopende Vodafonewinkel.

Terwijl de jongen bezig was geweest mijn vriendin te helpen, was ik mijn nieuwsgierigheid achterna gelopen. Ik ontdekte de fiets. Hij was speciaal volgens het promotiefilmpje. De fiets bezat ingebouwde lampjes, een GPS systeem, een slot zonder sleutel, anti-lek banden, een elektrische motor en als kers op de taart bestond er een jas die met oplichtende pijlen op rugzijde aangaf welke kant je afsloeg. Wat een uitvinding! Direct vroeg ik mij af wat zoiets mocht kosten en bekeek het bordje voor de geëtaleerde fiets. Daar stond geen prijs op en dat betekende vaak niet veel goeds. Ik besloot de jongeman te vragen.

Hij ging mij voor en liep rechtstreeks naar hetzelfde bordje, ik zuchtte. Vervolgens raadpleegde hij enkele collega’s en het bleek een mysterie te zijn. Op een gegeven moment werden we omringd door vijf medewerkers, waarvan één op een knopje drukte om het podium van de fiets rondjes te laten draaien. ‘Het is een promotiemodel, die hebben ze gisteren vanuit Duitsland bezorgd. Hij is niet te koop,’ wist een zesde collega mij te vertellen. ‘Ik wil hem ook niet kopen, ik wil weten wat zoiets kost.’ ‘Als je mij je nummer geeft, dan bel ik er achteraan, wij zijn inmiddels ook nieuwsgierig!’ glimlachte de jongeman. ‘Daar trap ik niet in,’ dacht ik bij mezelf. ‘Dan bellen jullie mij voor reclame doeleinden.’ Dus gaf m’n vriendin haar nummer.

Thuis zocht ik het op – www.vanmoof.com gaf het antwoord. ‘Oh, dat valt me mee,’ zei ik tegen m’n vriendin.

Er zijn nog geen reacties