De zatte ezel
  • 30 april 2012
  • Alfons
  • 5 reacties

Was een bar in Gronngen, net als de Bierbeuker in Hieken en de Blauwe bar in de Lijsterlaan. Jortemans, Al en de Daat hadden de Zatte Ezel opgericht in Grunn en vandaag herdacht en eerde ik de Zatte Ezel. Gewoon, omdat ik zat was/ben.
K-dag. De Beilenaren in Grunn waren niet op één hand te tellen. Zelfs achter de bar in de 3 stond er 1, Anita Bos. Zij pakte verdorie mijn flesje water af. Een flesje water, hoeveel kwaad kan dat?! Ik dacht, als iemand mij laat lopen met een flesje, is het wel een Beilenaar. Maar nee, ze pakte hem zo van me af. Wat een onzin. Dat viel me vies tegen…Verder had ze ook niets te melden, ze kwam alleen om het flesje van me af te pakken. Ik snap het nog steeds niet. Ik dacht, ik pak haar mooi terug door haar in de column te vermelden. Dan weet iedereen wat ze mij heeft geflikt. Tjonge jonge…ik kan er nog steeds niet over uit. Een flesje water afpakker. Wat mankeert je!?
M’n nichtjes bezaten ‘de trap’ in de Poelestraat met hun vriendinnen. Ook hier bestond weer zoiets als een grens. Ik mocht de trap niet bestijgen omdat de ‘portier’ anders bang was dat meerdere mensen de trap wilden bestijgen en dat mocht ook niet. Dan zou de boel helemaal uit de klauwen lopen. O o o … uitkijken geblazen. Ook hier kan ik niet over uit. Ik wilde gewoon met Corien en Esmee Beilen promoten en dat mocht dan weer niet. Het is toch ongelofelijk. Nine eleven heeft de schrik er bij veel mensen goed ingejaagd!
Gelukkig waren Sjakie en Sander van de partij en heb ik me daar uitstekend mee vermaakt. Edwin kwam een stuk laatr, maar desalniettemin was hij op tijd. De hele tijd dronk ik met hun en Edwin zijn neef en het was gezellig. De ‘Willem’ deed het weer uitstekend bij de vrouwen en in de Bienvenue vond het meisje ons leuk. Daarbuiten kleurde de menigte oranje en dat hoefde van mij ook weer niet. Maar ze deden het toch.
Sjakie en Ed namen de trein van half negen en ik niet. We namen afscheid en op mijn terugweg naar de fiets, kwam ik niemand in het bijzonder tegen, dus ik typ de column nu. Zat, maar voldaan. Het was verschrikkelijk mooi weer. Nu is het tijd om te hangen als een megaposter. Ontnuchteren en wachten op de dag van morgen. Ik denk al aan de zaterdag, waar we hopelijk een betere scheids en grensrechter zullen treffen tegen ZZVV. Wat een klootzakken waren dat afgelopen zaterdag zeg. Ik heb geen goed woord voor beide over. Jammer dat ik me daar druk over maak, ik wil me niet druk maken. Dus laten we dat volgend seizoen niet meer doen…ik stop ermee. Misschien bezoek ik zaterdag wel gewoon het bevrijdingsfestival in plaats van voetbal te koekeloeren. Want dat lijkt me leuker. Mag dat?
Tot laatr.

Harmen
30 april 2012 - 21:32

Dit roept toch wel wat vragen op. STOPPEN??? Met wat. Je ergens druk om maken?? Voetballen?? Alles mag.

Ronald
30 april 2012 - 21:37

Alfons, dat mag niet. Je komt koekeloeren, want je bent deel van het team. Dus stop met bitchen en volgend seizoen ben je er ook bij.

Harmen
30 april 2012 - 22:01

Juist, dat is duidelijk. Dank Ronald.

Martin
1 mei 2012 - 13:29

Je stopt toch niet met soep eten…..nou dan!

Edwin
1 mei 2012 - 19:59

Een verhaal typen met drank op is toch altijd anders :p
Was weer gezellig vant weekend!