De zomer komt eraan
  • 1 april 2013
  • Alfons
  • 0 reacties

Relaxt zitten in de zon. Op de trap van de grote markt. Ik haal m’n zonuren quotum. Er liggen 3 rotsen van stenen voor me op de markt met een afzetlint waaraan een papier hangt waar zonder twijfel de achterliggende boodschap op staat. Ik kies ervoor het niet te lezen. Vandaag ben ik onbekommerd vrij.
Ik wandelde hier naartoe. In Beilen wacht namelijk een maaltijd op me met tof gezelschap! Tijdens m’n wandeling zie ik een bejaarde vrouw voor een etalage kijken naar een Pokémon poster. Zal ze zich erin verdiepen voor haar kleinkinderen? Een andere verklaring zou ik opzienbarend vinden. Als ik Plato, de muziekwinkel passeer, stop ik even en bekijk de tickets lijst. Treden er binnenkort nog leuke bands op? Mijn ogen glijden langs de artiesten en glimlachend lees ik de naam – limp bizkit! Potver3 ze bestaan nog.
Terug op de trap klinkt er opeens gitaarmuziek links van mij. Een donkere man begint te zingen ‘dat alles goed komt,’ van Bob Marley. Vervolgens start hij met het lied ‘one love’ en het is een mooie dag voor deze lompe schrijvende boer. Meer ben ik niet nodig op dit moment. Ik geniet.
Samen met een pet ophoudende handlanger stoppen ze na tien minuten, ‘de politie komt eraan’ roept petmans en ze houden op met bedelen.
Het is half vier, ik moet naar m’n trein en vervolg m’n wandeling. Handjes op m’n rug zoals ik van Wilko geleerd heb! Mooi zo, goed goan!

Er zijn nog geen reacties