Dom kieken
  • 5 september 2022
  • Alfons
  • 0 reacties

Vermoedelijk deed ik hem 2011 de deur uit en ik mis hem niet – de tv. Vandaag de dag bezitten we een beamer waar we Netflix of NPO zaken op terug kijken, dus waarom dan geen tv meer?

Ik weet nog dat ik destijds m’n tijd nuttiger wilde besteden. De avonden begonnen rond zeven uur met een serie op Veronica en eindigden rond twaalf uur als er niks interessants meer te kijken viel. Achteraf besefte ik mij dat ik die vijf uren niets noemenswaardigs had gekeken. Ik had prima zonder gekund en wilde dat ook, dus weg tv. Maar… wat vond ik destijds nuttiger?

Nu voelt het alsof ik een gezamenlijke activiteit met m’n vriendin onderneem: samen naar iets kijken liggend op de bank. Het dreigt een gewoonte te worden, een gewoonte waaraan ik twijfel. Wil ik wat anders met m’n tijd doen?

Ik heb een boek liggen van Obama die prima wegleest. Ik wil weten of ik twee verschillende accu’s in serie of parallel kan schakelen bij een zonnepaneel voor ons tuinhuisje. Ik wil weten of vijverfolie op een schuurdak gelegd kan worden om er vervolgens een groen dak van te maken met behulp van sedumcassettes. Ik zoek eigenlijk nog een leuk duet liedje om te kunnen zingen. Ik wil m’n pas ontdekte ontspanningsoefening vlak voor het slapen gaan graag uitvoeren. Ik wil een leuke column schrijven.

Er is zoveel wat ik interessant vind, maar soms wil ik ook samenzijn op de bank en dom kieken.

Er zijn nog geen reacties