Droog
  • 12 november 2023
  • Alfons
  • 1 reactie

Lekkage. Op vakantie in je tent of bij een ander is’t niet zo erg. Je kunt ermee leven. Nu overkwam het ons, in ons huis. Potverdikke.

Drie weken terug kwamen de druppels voor het eerst langs de muur druppen. Dat leek door de zeldzame Oostenwind te komen, niks aan te doen. Vorige week kwamen de druppen echter weer, met meer. Zoals ik over mezelf leerde van een vriendin – als het echt moet, dan kom ik in actie. Nu moest dat dan maar.

Ik had de cursus afgelast en benutte m’n vrije ochtend door improviserend de boel op te lappen, hoewel bij m’n inspectie in de dakgoot niets een oplapbeurt behoefte. Theorieën over de oorzaak werden bedacht: aardbevingschade, te zware zonnepanelen of teveel geluk in het dagelijks leven, dat moest gebalanceerd worden door het universum. Die nacht bracht wederom regen, druppen bleven komen, nu zelfs vanuit het lichtspotje.

Dag twee was EUREKA! Samen met de schilder ging ik op onderzoek uit, hij bracht me op het juiste spoor – het lood. Zijn tip zorgde ervoor dat we honderden euro’s aan spoed-dakbedekkers hebben kunnen besparen!

Een stuk lood was verzakt, kheb het zelf kunnen verhelpen, dat was me nog een klus. De regen kwam een dag later weer en bracht geluk, het bleef droog in huis.

Re
13 november 2023 - 09:58

Gelukkig kom je in actie als het moet en dan blijkt dat je toch een handige Harry bent!