Eemn stil staan
  • 1 oktober 2012
  • Alfons
  • 4 reacties

Het giet mij allemoal te snel veurbij. Liever fiets ik op z’n Bartjes, dan dat ik de klinkers uit de straten ram met de pedalen. Opdat ik dan ten volle van alle mooie indrukken kan genieten, in plaats van ze zijdelings te zien schitteren. De afgelopen dagen gingen te snel voorbij, liever genoot ik nog even ten volle van de mooie momenten!
Fietsen op z’n Bartjes. Oorspronkelijk afkomstig uit één van mijn vroegste columns waarin ik op fietse kalm aan richting Hooghalen voer en genoot van de natuur om mij heen. Het was in de tijd dat ik Bartjes boek aan het lezen was, waarin ik ontdekte hoe Bartje de natuur en het leven met al zijn bravoure en oprechte nieuwsgierigheid betrad.
Zo leef ik het liefst en meestal doe’k dat ook zo: kalm aan en genieten. Een glimlach brengend op de gezichten van anderen is het doel. Soms ben ik wel eens moe en doe ik dat niet.
De afgelopen dagen wisselde ik glimlachen uit met veel mensen. Ina, als je dit voorleest aan Wilko, dan mag je hem vertellen dat het een best ventie is. Wilko, beste lezer, is een mannetje die vraagt of je vriendjes wilt zijn, en of je hem wel lief vind. Maar hij zegt ook zonder pardon dat ie niet meer van je houd, of hij zegt tegen een meisje dat ze dik is. Ongelofelijk he? Van zo’n lief ventie verwacht je dat niet.
Ik wil niemand tekort doen, maar alle mensen die een glimlach op mijn gezicht toverden de afgelopen dagen waren er teveel om op te noemen. Donderdagavond begon het in Groningen met Steven onverwachts in de kroeg. Vrijdag modeshow Beilen en hangen met de mannen bij Chantal. Zaterdag in de wedstrijdbespreking, het sponsorvoetbal en zijn lange nachtelijke derde helft! Ik vind helemaal mooi.
Nu begint de week weer, en ergens begin ik Chiel Beelen zijn concept ‘dramaandag’ te begrijpen. Want de onvermijdelijke maandag vangt aan en snijdt me af van de fantastische roes van’t weekend. Gelukkig mag ik aan’t werk voor mezelf, en ik, ik ben een beste baas! Werken op zijn Bartjes :)

Ollie
1 oktober 2012 - 09:13

Moesten we allemaal maar eens gaan doen, werken op zijn Bartjes. Of met een modern woord, onthaasten.

goedemorgen
1 oktober 2012 - 11:33

Ik zat al op de column te wachten! Bedankt er ontstond een glimlach :)

ineke
1 oktober 2012 - 13:05

Dit weekend ving ik enkele van die glimlachen op! Ook jij bent een best ventie! En mocht het te zwaar worden: de ‘ober’ zit weer in de maand!
(geniale vondst van die reclamemakers!)

zussie
3 oktober 2012 - 22:38

EN OF jij de mensen naast de catwalk een glimlach op het gezicht hebt bezorgd afgelopen vrijdag!!! Je bent een heerlijke entertainer bro!! we kunnen het van je hebben als je een x moe bent…