Een dag in mn hoofd
  • 29 augustus 2011
  • Alfons
  • 4 reacties

“Hmm heeft Chantal dan toch gelijk? Mag je sex hebben met je nichtje? Ik vind het nogal wat.” Het houdt me wel bezig, maar dat komt gewoon omdat het een mooie vrouw betreft en tja als het dan toch kan en mag…..
“Ik was laatst bij een vriendin van,” vertelde Ronnie me ”….en die zei tegen me ‘Alfons was ook wel lekker bezig op dat feestje hé. Hij zei de dingen waar wij allemaal aan dachten. Dat vond ik wel mooi.’ Ze waardeerde dat.” Ik was blij dat hij me dat vertelde. Want zeggen wat je denkt is niet altijd even handig. Neem nou die openingszin van deze column. Ik twijfelde daar sterk aan.
Ach wat, iedereen denkt daar toch aan ‘sex met je nichtje’. Maar ja, ik moet iedereen daarom ook klappen geven. Tjonge jonge, eemn wat respect hier voor haar. Hoezo? Er wordt toch niemand gekwetst. Als iemand denkt dat zij een matras is, dan is dat zijn probleem, niet de hare. Zij en wij weten wel beter.
Zo is het maar net. Altijd dat geleuter over ‘oe aah dat kun je toch niet zeggen!?’ Je mag van alles zeggen, het is een vrij land! Onze Geert Wilders is daar een uitstekend voorbeeld van. Ik zat laatst op het terras van Koos en Anneke Stoer keek me niet meer aan vanwege de dingen die ik op dat feestje had gezegd. Volgens mij mocht ze me niet meer, terwijl ze daarvoor altijd zo alleraardigst tegen me was omdat ik wat met haar zusje had gehad. Ze ging niet in op mijn vragen naar haar reis naar Zuid Afrika.
Vannacht keek ik naar Californication en Hank Moody (de hoofdrolspeler) die zegt ook wat hij denkt en zijn dochter zei wijs: “Goed of fout bestaat niet. Je hebt alleen te maken met de gevolgen van je daden.” Nu denk ik na over wat de gevolgen zijn van mijn daden. Ik zeg vaker wat ik denk als ik alcohol op heb. Nuchter houd ik me in en pas me aan omdat het zo ‘hoort’. Ik vraag me nu hardop af: Wil ik bang zijn voor wat mensen van mij denken of wil ik gewoon mezelf zijn?
Gadverdarrie bah, ik wil niet bang zijn. Blegh…Mourinho is volgens mij ook zo’n man die zijn ‘naam’ tegen zich heeft, terwijl spelers vaak met hem weglopen. Usain Bolt gedroeg zich ook zelfverzekerd vandaag voordat hij vals startte. Zelfverzekerd ja en niet arrogant. Eerlijk en jezelf zijn mag blijkbaar niet in deze wereld, zeker niet in die van Holland, waar je maar ‘normaal moet doen, dan doe je al gek genoeg’. Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt, zagen ze hem knoeperdhard af.
Maar wees gerust, ik laat m’n nichtje met rust. Die gevolgen wil ik niet over mijn nek hebben als kokse uut Beilen.

Edwin
29 augustus 2011 - 04:49

Whahaha mooi verhaal!
Klinkt bekend ;)

alfons
29 augustus 2011 - 06:59

:D ik wens je vl plz en sterkte vanavond @….komt wel goed schatje!

Edwin
29 augustus 2011 - 22:52

Whaha wat denk je…. er was gewoon niemand :D

alfons
30 augustus 2011 - 23:56

verbazingwekkend @…..totaal onverwacht….ik ben geschokt.
typisch, maar mooi dat je’t gehad hebt.