Een werkweek van 4 uur…
  • 15 augustus 2010
  • Alfons
  • 5 reacties

Potverdrie, dat klinkt ideaal en ik koop het boek met deze titel. Ik ben zeer benieuwd hoe deze schrijver mij zal introduceren in deze droomwereld. Vier uur werken in één week, ik heb altijd al geweten dat het mogelijk is. Stomme mensen die mij zeggen dat ik 40 uur in de week moet werken om te overleven. Hah ik geloofde er niets van. Er moet ook een andere manier zijn om in het leven geld te verdienen en om tegelijkertijd te doen wat je leuk vind.
Nou had ik zelf al meerdere malen gebrainstormd over een dergelijke onderneming, geld verdienen door bv. met hangjongeren in Beilen filmpjes op te nemen of met behulp van de onderneming www.6packbeilen.nl. Nooit heb ik echter de tijd genomen om hiermee echt aan de slag te gaan. Er moest nu eenmaal geld in het laatje komen en ik kwam door het werken gewoonweg tijd te kort om de ideeën verder uit te voeren. Natuurlijk dacht ik ook bij mezelf: “Alfons Alfons Alfons… ook jij moet 40 uur in de week werken net als alle anderen en meedraaien in het maatschappelijke rad van de economie.” Ik geloofde niet dat mijn plannetjes enig toekomstperspectief hadden.
Gelukkig liep ik tegen dit boek aan en het gaf me hoop. Hoop doet leven en de afgelopen vier weken lees ik enthousiast in het boek. Er staan genoeg voorbeeld verhalen in van mensen die deze droom werkelijkheid maken en de schrijver verwijst vaak naar zijn site: www.fourhourworkweek.com Het kan dus blijkbaar echt!
Één van de tips die het boek aandraagt is een Virtuele Assistent, je eigen secretaresse op afstand. Deze secretaresse kan vele klussen van je overnemen waardoor jij tijd vrijmaakt in je leven om je te richten op de dingen die jij echt wilt. Vandaag zocht ik op internet naar een VA en hoppakee, ze bestaan echt, zelfs in Nederland (de auteur is namelijk een Amerikaan)! Tjonge jonge, wat zal ik haar eens laten doen? Het moeten wel tijdbesparende activiteiten zijn, anders heeft het aanschaffen van een VA geen zin, geeft de auteur aan. Wat zou er op mijn lijst kunnen staan: de boodschappen, verhuisberichten versturen, een goedkope schoonmaakster aanschaffen, onderzoek doen naar Kaapstad en welke activiteiten ik het beste kan doen, onderzoek naar de markt voor regenpakken en waar is vraag naar onder de jonge mensen?
Natuurlijk kost het aanschaffen van een secretaresse geld, maar dat is een investering in het creëren van vrije tijd die je weer besteed aan het uitvoeren van je eigen plannetjes.
Hmm ik ben zeer benieuwd of het ook mij gaat lukken om een ‘nieuwe rijke’ te worden. Want zo worden deze mensen genoemd, de nieuwe rijken. Ze combineren hun jonge werkende leven met minipensioenen in plaats van te werken om op hun oude dag met pensioen te gaan.
Zeer benieuwd ik ben waar eindigen dit!

Ronald
17 augustus 2010 - 17:17

Volgens mij zijn de lezers niet echt onder de indruk van de werkweek van 4 uur :P

Edwin
17 augustus 2010 - 17:37

W8 maar tot de ploepboys hun shirtje aan hebben gehad, dan gaat het hier stormlopen!
Morgenavond weer bij Fons?

alfons
17 augustus 2010 - 17:51

hehe das eigenlijk maar goed ook, want er moeten ook mensen zijn die wel 40 uur werken om mijn 4 uur mogelijk te maken :D
En nee, sorry, woensdagnacht heb ik een slaapdienst. Vrijdagavond Ummekeer?

Gert P
17 augustus 2010 - 19:30

Ik ben helaas sinds deze week tot de cotegorie 40-uur toegetreden.. das best vermoeiend.

Sander
30 augustus 2010 - 21:38

Hallo Goeroe van de 4-urige werkweek. Kun je mij de fijne kneepjes van het vak ook leren?