Even schrijven…
  • 17 mei 2010
  • Alfons
  • 3 reacties

Over alles wat erin m’n kop rondloopt. Het loopt niet op z’n Bartjes, het loopt verdikkieme allemaal door mekander. Hoe kan dat nou? Waarschijnlijk omdak zoveel gedaan heb de afgelopen week.
Dinsdag Daniël Lohues in Steenwijk. Woensdag kantine hangen en daar schreef Sjakie een prachtig stuk over. Donderdag studentgroningen.nl feest (zie de foto’s). Vrijdag Star Wars kieken @ my place. Zaterdag Robin Hood, Casino en Koos. Zondag werken in Grunn, na een half uur verjaardag van pa.
Ondertussen is daarvoor mijn fiets nog gejat en heb ik geen aangifte gedaan. Gister liep ik met het plan rond om de omafiets die al een week op het grasveldje bij de haven stond, mee te nemen. Maar gelukkig was die vannacht weg. Ik houd namelijk niet van fietsenjatters! En al helemaal niet van mensen wiens fiets is gejat en daarom zelf maar een andere fiets jatten. Dan houd je die vicieuze cirkel zelf in stand!
Ik verheug me op het lezen van het boek van Anne de Vries, Bartje. Mijn vader heeft deze gekregen vandaag en dat vink donders mooi! Bartje is een man van avonturen in Drenthe. Ja zelfs in de buurt van mijn dorp! Dat maakt het allemaal nog spannender om te lezen. En wat schrijft de beste man mooi! Hoe Bartje de wereld leert kennen als een tegenstrijdige waarheid en zie daar maar eens je weg in te vinden! Het giet met vallen en opstaan en ik lees het graag. Voel me zelfs verbonden met het jonge ventie.
Tegenstrijdig en de waarheid….hoe dikwijls verbazen de mensen in deze wereld mij. Het is soms niet te geloven. Wat voor de hand ligt, is niet logisch en wat klinkklare onzin is, wordt als waarheid verkocht. Verkocht ja, want ie betaald er altijd voor! Al ist joen geweten waar het met an de haal giet. De prijs is altijd te hoog.
En dan komen we bij de hogere macht….breek me daar de bek niet over open. Angstzaaierij doe ik niet aan, maar ik lees me daar toch een verschrikkelijk boek! Daarin vertelt ze mij dat er mensen bent die zowat al het geld op heel de wereld beheert en dat zij uut bent op werelddominatie! En als het zo doorgiet, zal ze dat lukken ook. In het kader van ‘veiligheid’ moeten wij onze privacy opgeven en maakt zij ons afhankelijk van een bankpassie. Zonder zo’n passie doe je niet meer met in dizze wereld! Ik word er onpasselijk van! Ik zal gauw het boek uutlezen, want op de achterkant stond dat er ook een oplossing was voor het probleem.
Spreken we over problemen, dan hek ook nog wel een duit in het zakje te doen. Want zo kwam ik er nogmaals achter dat mensen gauwer geneigd zijn om met narigheid hun gesprekken te vullen, dan met dankbaarheid en plezier. Alsof de mens continu ontevreden is. Daarom hek een vrouw van zeuventig maar eens even verteld dat wij het goed hebt hier in Nederland en toen kwam ze van haar klaagstoel af en nam plaats op een dankbaar plekkie.
Kameraden Krukmans en Kippengaas, van harte bedank jullie wel voor het gezelschap! Het genoegen was geheel mijnerzijds! Gert, ie bent me der eentje! Pietje, malle jongen. Chubbs, we ziet mekoar niet veel, maar ik denk vele malen vaker aan joe! Chantal, succes dinsdag bij waj doen gaat! Al….ik heb nog niet reageert op joen sms, maar ja! Het liekt mij goed om weer af te spreken, heppie Batman al gezien op mien dvd? Folkert, het spiet mij donders dat je ook moet werken om geld te ontvangen. In de playboy stond nog een mooi artikel voor je van een straaljager piloot! Jortemans, hoe wast eten gisterenabend? Gebroeders Stegehuis, overlegt jullie nog even over een datum voor’t Star Wars kieken? Carlo, ik kom weer langs dizze week! Wat zullen we doen? Leow, lees ie de column nog wel? Rian, wanneer halen we de lunch in? Klaas, rooie dakhaas leest dit toch niet. Hij warkt te hard en dat bewonder ik in hem!
Wat een bulte mensen en volgens mij hek nog lang niet iedereen had. Boom, mooi daj hier ook om de hoek komt kieken. Hoe’st met je zus? Jermo, beste man, wanneer ga je echt in jezelf geloven? Dam, succes met het Dammen en ik heb zin in het weekend weg met ons team! Breng jij ff je baldadigheid mee?
Tenslotte hek nog wat eieren over, wie maakt me los? Ze bent van scharrelkippen, elke dag verse!

Jermoo
17 mei 2010 - 23:57

Ea man!
Dikke respect voor dit! vind het echt mooi!;)

Boom
21 mei 2010 - 19:12

Zeker respect:) en met de familie gaat het goed ;)

Sander
24 mei 2010 - 11:26

Komt die datum dit keer ook op de kalender?