Frustratie
  • 12 juli 2010
  • Alfons
  • 2 reacties

Boosheid, irritatie, ergernis en alle scheldwoorden van het woordenboek! Wat een klootzak is die scheids en die Spanjaarden zijn allemaal zaalvoetballers! Geen enkel duel wordt toegestaan en Holland was er steeds de dupe van. De scheids is van afkomst Engels, maar hij fluit volgens de FIFA kak-zaalregels. Tjonge jonge, wat een hekel heb ik aan die FIFA gekregen zeg dit WK. Maar voor ik daar verder op inga, moet ik gadverdamme eerst nog even heel wat scheldwoorden kwijt om mijn woede te uitten.
Op Robben bijvoorbeeld. Ik zie hem nog zo met die voldane grijns op zijn bek toen ie bij de Champions League scoorde. HIJ HAD NU MOETEN SCOREN! JAJA hij zal het zelf ook wel weten en zich schuldig voelen. Ik wil alleen maar even zeggen dat het terecht is dat hij zich schuldig voelt en zich moet schamen.
Die scheids floot alles kapot. Hij schakelde van Bommel en de Jong al snel uit door ze geel te geven. Tjonge jonge, het is wel duidelijk wat de FIFA de scheids voor opdracht had meegegeven. Laat Spanje winnen. Hard werken en knokken dat wordt niet beloond. Nee, het gaat om de schoonheid van het spel. Al het ruige wordt uit het spel gehaald. Terwijl het voetbal daar juist af en toe bij gebaat is. Stevige tackels en duels die er om weg gaan. Met de notie dat men niet de intentie heeft om moedwillig iemand pijn te doen.
MAN wat een klootzakken die Spanjaarden. Ze zijn enkel goed in combinatiespel en zaalvoetbal en daarom mag ik ze niet. Of eigenlijk wel, want ik houd van mooi voetbal, maar dat wil ik nu niet toegeven. Want ik houd ook van beuken!

Wat een ergernis. Vooral ook omdat die commentator van de NOS weer allemaal onzin uitkraamde. Wat de irritatie alleen maar in de hand werkt. Komt ie weer met nutteloze feiten en verhalen aanzetten, terwijl we hebben verloren. Wat hoor je te doen als je hebt verloren? JUIST hetzelfde als op een begrafenis, je moet rouwen en huilen. Je bek houden en partijdig zijn. Hollands zijn. Wat wil de NOS bereiken door onpartijdig commentaar te geven? Wat wil de FIFA voor boodschap naar de wereld uitzenden door zelf 2 miljard aan dit WK over te houden en Zuid Afrika in armoede achter te laten?
Het klopt toch van geen kant?!
2 miljard! Daar kan Zuid Afrika heel wat wederopbouw mee bewerkstelligen. Het land is gastheer, maar wordt eigenlijk keihard door de FIFA verneukt. De FIFA loopt te koop met de pracht en praal van het land en wat krijgt het land ervoor terug? Ze mogen zich bukken, van achteren laten nemen en alleen dank je wel zeggen. Lokale ondernemers mogen niets verkopen met betrekking tot het WK, omdat Coca Cola en weet ik veel welke grote sponsoren dat recht van de FIFA hebben gekocht. Ik snap het niet, ik snap het niet.
En dan de NOS… wat willen ze nu bereiken door onpartijdig commentaar te geven? Alsof partijdig zijn slecht is. Je bent toch Hollander. Je bent toch eigenlijk de stem naar het volk toe? Het volk wil geen geneuzel als commentaar. De voetbalkijker is betrokken, wil winnen. Is gepassioneerd en geemotioneerd (wanneer zie je nu een Hollander zo?!). Iedereen vindt het commentaar van Jack van Gelder fantastisch! Weet je hoe dat komt? Omdat hij compleet uit zijn plaat gaat als Frank de Boer als linksback op Dennis Bergkamp passt en Bergkamp, Bergkamp…..BERGKAMP JAAAAAAA JAAAAAA JAAAAA HIJ SCOORT… DENNIS BERGKAMP SCOORT TEGEN ARGENTINIE! Dat is passie!
De NOS is passieloos. Gedraagt zich netjes en beschaafd. Alsof onpartijdig zijn het motto is van een nieuw etiquette. Een etiquette waarbij iedereen zich beschaafd gedraagt, netjes is, maar passieloos. Niet alleen passieloos, maar tevens zijn emoties opkropt en oneerlijk is. Oneerlijk tegen zichzelf omdat hij zijn emoties negeert. Alsof emoties fout zijn, net als in de politiek. Die lui zijn ook nooit eerlijk, maar houden hun emoties voor hun, omdat ze anders dingen zeggen die hen niet in dank worden afgenomen. Z’n cultuur hebben we gebouwd waarin we bang zijn om onze emoties te uitten, of eigenlijk al niet meer mogen uitten (behalve blijdschap of gepast verdriet) omdat je een ander ermee kunt kwetsen. Altijd rekening houden met de ander! Zo kun je toch nooit jezelf worden of zijn! Dan loopt iedereen rond met opgekropte emoties en ontevredenheid… zoals men hedendaags in de maatschappij eigenlijk doet. Behalve achter gesloten deuren, daar gooit men alles eruit. Is het niet goedschiks, is het wel kwaadschiks. De burger voelt zich onmachtig tegen het onrecht in de wereld, welke gedomineerd wordt door bedrijven als de FIFA, de rijken. En deze onmacht, ontevredenheid vertaalt zich in boosheid, zorgen en angst. En wat krijg je dan? JUIST te veel zetels voor de PVV. Oorzaak en gevolg.
Het moet me allemaal van het hart.
Is het belangrijk? Voetbal dondert geen zeer. Het is wel opvallend hoe belangrijk het gemaakt wordt en hoe stom het is dat we alleen door zoiets blij en uitbundig over straat lopen. Stom toch? Waarom is elke dag niet zo?!
Nogmaals, het is niet belangrijk! Belangrijk zijn zaken als een begrafenis. De dood. Chubbs, sterkte jongen! Ik was ontroerd om te zien hoeveel vrienden zich voor jou verzameld hadden. Daar draait het om, liefde!

Ronald
12 juli 2010 - 11:57

Eerst dacht ik dat het buitenspel was bij het doelpunt van Spanje. Achteraf nogmaals bekeken en blijkt van niet. maar… 1 min daarvoor had Nederland een hoekschop moeten krijgen. Iedereen zag het, behalve de KAK scheidsrechter. Klein detail, maar kan een groot verschil maken… :(

Gert P
13 juli 2010 - 10:03

pfff… vermoeiend.