Frustration no more
  • 18 juli 2010
  • Alfons
  • 3 reacties

Nog maar een week geleden…..en het lijkt alweer vergeten. Oud nieuws. Kranten voor bij het oud papier. Internet items uit een ver verleden. Wereldnieuws uit andere tijden.
Ik heb me erbij neergelegd dat het NL elftal geen wereldkampioen is geworden. Och ja, ik was verrekte snel vertrokken nadat de wedstrijd was afgelopen. Dat wil wat zeggen, want ik verkeerde in goed gezelschap. In het nieuwe huis van Pottie en Joostemans vertoefden we goed. Wat een evenement was het eigenlijk! Terwijl iedereen in de kroeg zat te kijken of op een groot scherm buuten, zaten wij knus binnen. Tijdens de speelminuten dan, want in de pauzes zochten we de koelte op van de avond. Tevens zochten we een uitlaatklep tegen alle spanning die de wedstrijd met zich mee bracht. Ongelooflijk wat bracht het vele emoties te weeg. Plannen werden gesmeed ‘wat te doen bij een Oranje wereldkampioen?’ Het kanaal zou bestormd worden, baantjes zouden getrokken worden en liederen geschald. Ziekmeldingen voor de volgende dagen werden al ingepland. Ritjes naar Amsterdam, boten gehuurd in de grachten en feesten zouden gevierd worden. Één groot feest!
Nou maakt het resultaat voor sommige mensen blijkbaar niets uit en werd er sowieso feest gevierd. Voor mij was de teleurstelling te groot om toch naar Amsterdam te gaan en de mannen te aanschouwen. Liever droomde ik verder… want ik had het me anders voorgesteld. Het hele WK, elk voetbal EK en WK trouwens, stelde ik me voor dat we kampioen zouden worden. Ik hoopte heel erg en geloofde een beetje.
Doch het verliep anders. Al mijn opgebouwde hoop kon ik in de prullenmand gooien. Wat moet een man dan nog doen om de dag door te komen? Het antwoord lag voor de hand en één belletje later was het geregeld.
Dames en heren, met trots kondig ik u het werk aan van ploep.com:

Anoniempje
19 juli 2010 - 09:43

HAHA dat is zo grappig, goed gedaan Pot.
Groetjes

Gert P
19 juli 2010 - 10:29

Briljant werk Fons en Ploep, ik vond de “Dream” wel erg realistisch overkomen.

Tom
20 juli 2010 - 13:31

Haha,
Zo als het hoort!