Gasmonkey in Fast and Loud
  • 9 september 2013
  • Alfons
  • 3 reacties

“Opeens weet je het.” Ik weet het. Ik wist het niet van mezelf, maar het lijkt me supertof om te kunnen.
Vandaag zat ik me te vergapen aan Discovery Channel. Een mooi kanaal, met interessante programma’s. Tijdens het zappen, belandde ik in het programma ‘Fast N’ Loud’. Een programma over twee gasten die een garage bestieren waar ze oude karakterbakken opknappen. Zo knap!
Met de moestuin kwam ik erachter dat werken met de handen en iets creëren mij een voldaan gevoel geeft. Van oorsprong ben ik een doener, maar ergens onderweg verstilde ik in m’n denken.
Het lijkt mij dus supertof om te kunnen, een karakterbak in elkaar kunnen sleutelen. Een simpel leven op een stuk grond met een werkplaats, een boerderijwoninkje, stukkie moestuin en wat aanknooien. Af en toe met de crossmotor door’t bos achter het huus scheuren, soms een sleutelbeen breken en dan maar weer in de Mini Cooper naar de eerste hulp rijden. Waar ik zonder verdoving, maar met 3 glazen whisky de boel aan elkaar laat zetten en de verpleegsters mij begroeten en vragen wat er nu weer is gebeurd.
Tijdens Oerol in juni begon de boel al wat te borrelen. Daar werd een workshop gegeven in creatief lassen. Bezoekers hadden daar van cv ketels en ander metalen rommel, vuurkorven in elkaar gelast. Heel creatief en praktisch! Lassen, ja dat leek me wel wat!
Waar begin ik in hemelsnaam? In mijn nachtdiensten heb ik meer dan genoeg tijd om digitaal struinwerk te verrichten. De Groninger stadswerkplaats biedt allerlei cursussen aan voor het bewerken van hout, metaal & techniek. ‘Techniek’ houdt van alles in, van elektra, gas&water, autotechniek, motorfietsonderhoud etc. Allerlei zaken waar ik me wel in wil verdiepen. Dan schiet me een andere optie te binnen – netwerken! M’n oude collega die aan m’n mini klust, zou mij de ins en outs van de auto kunnen leren. We hebben nog een uitstaande afspraak, dus ik heb em net een datum voorgesteld. Vervolgens sprak ik op Facebook een contact aan waar ik ook lobbymogelijkheden in zie. Ze zei: “Als je promotie voor www.toenishier.nl maakt, dan mag je misschien wel een gratis laslesje.” Voordat ik reclame maakte, bekeek ik hun werk. Donders, toffe shit! Een broodovenwagen! Dat ding zag er mooi uit! Daar wil ik wel reclame voor maken.
Geen flauw idee wanneer en hoe ik ermee aan de slag ga, maar ik heb er zin in. Het maken van de plannen is al de helft van het plezier. Ik word de pianospelende, zingende Gasmonkey!
http://www.gasmonkeygarage.com/

Gert
9 september 2013 - 18:37

Like

chantal
10 september 2013 - 21:39

snap heel goed wat je bedoeld fonsie,zelf dingen maken of repareren geeft voldaan gevoel

Lodevika
14 september 2013 - 09:55

Eeey eindelijk ben je eruit, kan je dus ook je eigen werkweek bepalen! Werkweek van 4 uur?? ;)