gezapig
  • 5 oktober 2015
  • Alfons
  • 3 reacties

Het nieuws kwam keihard aan. Tranen vloeiden, er werd gevloekt, stof waaide op, het zweet druppelde mij door de bilnaad. Daar stond ik dan, gelaten keek ik hen aan. Ik wist het ook niet zo goed, maar ik had ze het nieuws vertelt.

Van tevoren wist ik dat hen teleur zou stellen. Er stonden nu eenmaal feestjes gepland. We zouden gezellig samenzijn, met de nadruk op gezellig. De kwaliteit van het samenzijn werd vaak gemeten aan de lege glazen en flessen die we in onze kielzog achterlieten. Een spoor van consumptie. Trots op onze overwinningen, met elk glas dichterbij roem.

Een van de slachtoffers die ik maakte, richtte het woord tot mij – ‘Niet meer drinken doe je maar als je dood bent!’ Een ander trad naar voren, boog haar gelaat over mij en sprak dreigend – ‘…laffe principes! Hoe groot is de kans dat je de verleiding tot gratis cola berenburg niet kan weerstaan?’ ‘Te groot,’ hoorde ik mijzelf zeggen. ‘Zo ken ik je weer!’ trok zij zich voldaan terug. ‘En toch ga ik het proberen. De maand oktober ga ik geen alcohol drinken. Om geld te sparen voor een wintersport vakantie bv. en tevens gaat het hand in hand met mijn Wim Hof cursus van 9 weken waar ik 1 oktober mee begonnen ben.’

Een maand lang zonder alcohol is begonnen, dag 5 is aangebroken. Zal ik het redden? Volg me nu op www.gezapigjackpot.com

Alfons
5 oktober 2015 - 10:05

Ik vertrouw erop Alfons dat je het haalt. Wordt een makkie

Ronald
5 oktober 2015 - 10:18

Dan word je Sonnemaatjes licentie natuurlijk wel ingetrokken… Over Sonnemaatjes gesproken, hoe zit het met mijn T-shirt?

chantal
5 oktober 2015 - 19:35

eigen keuzes…dus je haalt het wel denk