Gonnie het Gansje
  • 12 mei 2019
  • Alfons
  • 1 reactie

‘Heeft rode laarsen, haar lievelingslaarzen. Ze draagt ze elke dag.’ Gonnie het Gansje speelt de hoofdrol in een voorleesboekje van Foske. Zo heeft ze ook diverse boekjes waarin andere dieren een hoofdrol spelen: kleine eend, kleine vos, kleine uil en nog één of twee kleine andere dieren. Aandachtig bekijkt ze de plaatjes en slaat ze veel te vroeg om of slaat enthousiast op de tekeningen. Onze buurvrouw heeft een hond en inmiddels klapt ze ook voor haar enthousiast de handen op elkaar.

Nu ze negen maanden is, begint er meer interactie te komen en dat vind ik mooi. Daar heb ik stiekem gezegd ook een beetje op zitten wachten, want dat vergroot het plezier. Ik kan niet wachten tot ze m’n grapjes gaat begrijpen.
Afgelopen week maakte ik haar wereld wat groter door met haar op de arm te wandelen door het plantsoen. Daar kwamen Gonnie het Gansje, de kleine eend, Mevrouw Meerkoet, Dikkie Dik, Rita de Reiger en vele andere dieren tot leven. Wat een weelde! Enthousiast wupte ze in mijn armen, haar armen wapperend en kirrend van plezier.

Met bewondering bleef haar blik hangen aan alles wat er gebeurde en ik hoop dat ze dat nog lang zal blijven doen.

Karlijn
13 mei 2019 - 11:26

Mooi!?