Herfstvakantie
  • 21 oktober 2019
  • Alfons
  • 2 reacties

Ik ben vrij vandaag. Nou ja, vrij. De vaderlijke plicht zal straks ingaan. Maar nu, om 6.08 uur slaapt ze nog, dus ik ben vrij! Gisteren sliep ze uit tot 9.15uur, maar toen sliep ze bij opa en oma. Ze was zich gewoon aan het uitsloven. ‘Kijk eens hoe goed ik kan slapen!’ Wel heel lief, ze mag daardoor vaker terugkomen zeiden opa en oma.

Beneden hoor ik m’n vriendin de kat ter orde roepen. De kat is eigenlijk een poes en dat is een belangrijk verschil. Een poes kan niet zomaar naar buiten gegooid worden, ze kan namelijk bezwangerd worden. Dat is dus blijkbaar een reëel risico, dat je naar buiten gaat en zwanger wordt. Dat risico heeft de beschaving voor de vrouwmens gelukkig aanzienlijk verlaagd. Katten kennen blijkbaar geen beschaving.

Opeens roept de vaderlijke plicht, m’n dochter was te vroeg wakker, huilen. ‘Hoezo?’ dacht ik bij mezelf. ‘Nare dromen wellicht.’ Als ze op mij lijkt is ze een fantast, droomt heel de wereld bij elkaar. De speen stelt haar weer gerust en ze slaapt na het instoppen zo weer verder. De tafel beneden piept, m’n vriendin ontbijt. Ik ben vrij, toch sta ik op. Het is 6.22uur, dit is een column van alledag. Een herfstvakantiedag.

Janneke
21 oktober 2019 - 09:04

Leuk

Anoniem
21 oktober 2019 - 10:59

Heerlijk Alfons. Pluk de dag!