Het is zover
  • 30 mei 2016
  • Alfons
  • 6 reacties

Beste dames en heren, jongens en meisjes, afgelopen vrijdag werd in de geschiedboeken geschreven dat ondergetekende een mijlpaal in de grond houwde. Zijn eigen mijlpaal.

Het is feest, ik heb er op gedronken – mijn boek is klaar! Joepie hoera en felicitaties voor iedereen! Afgelopen vrijdag om 16.28uur sprong ik vanachter mijn laptop op en rende naar de typemachine om dit historische feit vast te leggen op papier. Ik was zo blij dat toen mijn vriendin thuis kwam van haar werk, ik haar een pirouette liet draaien en tegen haar opsprong van blijdschap als een puppy met kwispelende staart. ‘AF,’ zei ze. ‘AF!’ Ik zei – ‘JA KLOPT, hij is af.’ We gingen uit eten en drinken omdat de wereld zojuist een stukje mooier was geworden.

‘Fantastisch,’ zult u denken. ‘Wanneer kan ik hem kopen?!’ Dat proces komt nu aan de orde. Allereerst laat ik hem door een aantal experts lezen voor de punten op de I. Daarna zal ik uitgeverijen benaderen en m’n geluk beproeven. Het lot hielp mij alvast een handje, want tijdens het etentje met m’n vriendin, gebeurde het volgende –

We zaten naast een jongedame en een jongeman. De jongedame vroeg aan mij waarom ik zo blij was. Ik vertelde haar het nieuws. Ze vroeg over het hoe en wat. Ik vertelde dat ik nog niet wist wanneer het te lezen was, maar als ze tijd en zin had was ze welkom op het KUNA festival op 21 tm 24 juli. Daar mag ik namelijk in de middag optreden – KUNA Taribush. Ze pakte haar telefoon en vroeg om de naam van het festival en de mijne. Vervolgens benoemde ze dat ze van RTV Drenthe was en ik versloekte mij. ‘Potverdikke.’ ‘Tot op Kuna!’ en ze ging weer verder met haar conversatie. Ik fantaseerde een dag later over de gevolgen, misschien kon ik wel bij RTV Drenthe radio commentaar geven bij de EK wedstrijden! Dat leek me leuk en ik besloot dat ik haar dit voor zou stellen bij een ontmoeting en dat ik Aaldert ook kende.

‘Mijn boek is af,’ herhaal ik al sinds vrijdag tegen mezelf. Ik kan het niet geloven. Soms lees ik stukken terug en ben er trots op tot mijn verbazing. ‘Heb ik dit geschreven?’ Ik ben blij en houd u van het verloop op de hoogte. Noteert u in ieder geval het KUNA festival in uw agenda – 21 tm 24 juli!

Geral
30 mei 2016 - 08:33

Kusje van je zusje
GEFELICITEERD grote broer

Marijke
30 mei 2016 - 09:44

Ik ben heel benieuwd naar je boek!

Willem
30 mei 2016 - 09:51

Ik ben benieuwd. En nu?! Inspiratie voor een tweede?

Gerda
30 mei 2016 - 11:53

Fantastisch Alfons. Ik kan niet wachten. En Kuna staat in mijn agenda.

Jenny
30 mei 2016 - 12:02

Van harte gefeliciteerd! Ik begrijp dat je heel blij bent!

Abke
30 mei 2016 - 16:55

Jaaaa! Ik ben nog niet vaak zo benieuwd geweest naar een boek!? Gefeliciteerd!!