Het notitieboekje
  • 24 mei 2010
  • Alfons
  • 5 reacties

Ik word met de dag ouder en vergeet wel eens wat. Doodzonde voor een columnist, soms zelfs funest. Gert had gelijk toen hij op het gastenboek suggereerde dat de column vandaag verschijnt in verband met alle feestelijke weekend activiteiten. Al deze activiteiten worden m’n geheugen soms teveel en vandaar dat ik dit weekend een notitieblokje bij me droeg. Ik heb het mezelf dus gemakkelijk gemaakt voor de column van deze week, ik klad gewoon alle notities hier in al hun hoedanigheid neer.
‘Doe alsof je een boterham bent en smeer hem!’ zo luidt de eerste notitie… geen flauw idee meer uit welke Comedy Central serie deze uitspraak komt, maar ik vond hem leuk.
Het was zaterdagavond en Chantal en maat Kippengaas waren op bezoek bij me. Eerst even samen de Champions League finale gekeken en daarna gechilld onder het genot van ons gezelschap. Joost taaide hem af en Ronnie en ik vielen het Café Koos lastig. Daar komen de notities!
‘Vicieuze cirkel van de saaie boel met als gevolg: klagen’ … een ieder aan onze tafel klaagde over het feit dat het zo saai in hun leven was op dat moment en in plaats van dat ze er zelf iets aan deden, bleven ze zitten en klagen. Als een plaat op de pick up speler waarvan de naald niet verder kwam. Zo vergaat het vaak in levens, zo goed als dagelijks zou ik bijna zeggen. ‘Ed rookte een sigaar.’ ‘Michel Meinsma was te traag in het observeren en mistte daardoor een welgevormde bips.’ ‘Rik O. kwam binnen alsof hij vier plakken cake had gegeten zo blij deed hij de Willem.’ ‘M’n buurman Arben kwam binnen en we begroetten elkaar vriendelijk zoals altijd.’
Dan staat er als notitie ‘Comedygrappen halverwege…’ en ik heb geen idee meer waarom ik dat opschreef. ‘Op zondag moet ik een script / scene schrijven over twee gasten die zoals ons in de kroeg zitten.’ ‘Bijlsma vertelt me een mop over rodeosex’ die ik me opeens weer vaag herinner. Een typische kroegmop, die vertel je niet waar je schoonmoeder bij zit. ‘2 tieten plus een bril?’ Dat was vast grappig en duidelijk voor me op het moment dat ik het opschreef. ‘Belt heeft een pet op in de kroeg.’ Want dat is handig als je je haar niet wilt doen. Het herinnert me aan de Family Guy aflevering waarin de baby Colin Farrel ondervraagt naar zijn beweegredenen om met 25 graden Celsius een muts op te doen. ‘De Anker club.’ De spontane club van zes stoere gasten die deze avond met een blauwe inkt getekend anker op hun onderarm rondliepen. ‘Koos is een kleine kroeg, maar groot genoeg als in 13 in een dozijn.’ Sjakie levert me notities aan als een dolle met zijn observaties. ‘VRIJ!’ Dit weekend ben ik vrij. ‘Kickass… meisje.’ Er liep een meisje rond die eruit zag alsof ze je ass kon kicken.
Potverdrie ik ben op de helft van m’n notities.
‘Bushalte item…’ Blijft voor u lezer nog even geheim. ‘Roken sucks…hoewel sucks wel fijn is.’ Als werkwoord denk ik dan. ‘Leef nu het kan en fuck met Jan’, dat had ie beter kunnen zingen, maar dat durft hij waarschijnlijk niet. Oh en erachter stond nog de notitie ‘je moeder’… die zal wel voor Ed zijn. ‘Marten is verpest, te serieus.’ Nou nou, op dat moment was Marten behoorlijk jolig. ‘Geen Jan Smit meer in de kroeg draaien en ook niet Nik en Simon.’ Die palingen uit Volendam zingen maar in hun eigen kroegen. ‘Verbale ruzie met een veertienjarige.’ Tenminste, ik denk dat hij nog maar veertien is, hij wilde zijn leeftijd niet vertellen tegen mij. Alleen maar agressief schreeuwen. Veertien en in de kroeg… geen vooroordeel. ‘Jos, Jeroen, Roland, Marten en Simon,’… Anker boys for life. ‘Mark L. is een goede keeper, weet hij dat zelf ook?’ Moeten we hem nog eens even vragen. ‘Sander S. praat met iemand, maar vindt hij het ook interessant? Durft hij dat te zeggen?’ Het antwoord op vraag één luidt: ja, maar nadat hij 20x hetzelfde had gehoord, ging het vervelen. Hoezo ‘herhaling’ is de kracht van de boodschap? ‘VOC: reclame testen in het echt.’ Filemon ging als lid van het Verbond van Ongeleide Correspondenten naar de ABN Amro bank omdat hij als klant mee wilde vergaderen bij een bestuursvergadering (zoals dat kan volgens de reclame). En hoewel hij eerst werd weggestuurd, werd hij later door de directeur opgebeld dat het kon! Deze reclame werkte in het echt dus wel, maar ik daag u uit om andere reclames eens in het echt te testen! De Smint XXL reclame van nu bijvoorbeeld. ‘Binken en sletten.’ Ik raad u allen aan om de show van Jim Jefferies eens te bekijken. Hij legt daarin uit waarom het moeilijk is om een bink te zijn, maar makkelijk om een slet te zijn. Dus Gert, ik leef met je mee!
En dat waren ze, maar niet voordat ik terug ga naar het begin… en dat was zaterdagmiddag! De zaterdagmiddag / avond begon op deze plek. Als ik het kon, deed ik het, maar ik kon geen notities maken tijdens het maken van het onderstaande filmpje:

Ronald
24 mei 2010 - 22:07

KAK videosoftwarebewerkingsprogramma loopt vast wanneer ik de rest wil bewerken. Deze doet het nog wel, dus geniet er maar van!

Gert P
25 mei 2010 - 10:25

Wat was er met de fiets, Fons?? De laatste opmerking krijg ik woensdag nog wel uitgelegd. Ik dacht dat ik het niet zo slecht had gedaan zaterdag, ik was ook nog is blij met de uitslag van de finale. Helaas voelde ik me daardoor een beetje alleen op de wereld (Italianen waren toch niet zo populair zaterdagavond)

Edwin
25 mei 2010 - 22:38

De italianen waren inderdaad niet populair! Doe mij maar een nederlandse en een duitse ;)
En fietsie lijkt me inderdaad aan barrels, maar die kan je wel laten fixxen bij ggz (vraag maar aan sander)
Ik wens iedereen een fijne week toe ;)

Boom
27 mei 2010 - 12:13

Lolz :)

wieger
6 juni 2010 - 16:32

dat filmpje maakt het helemaal af! haha…
Wat was marten aan het doen, toen hij jolig was? dat is voor mij nieuw :P