Kaapstad – week 1
  • 7 november 2010
  • Alfons
  • 8 reacties

Het is vrijdag 5 november, morgen is Twan jarig. Gefeliciteerd alvast grote kleine neef van me. Het is mijn vijfde dag hier in Kaapstad en eindelijk is het columnmoment daar om de zaken even te kunnen overzien. Sinds mijn aankomst verliep alles in een fijne stroomversnelling. Ik leerde een mooie groep mensen kennen en ondertussen mijn deel van de stad ook, genaamd Tableview en/of Bayside. Beide namen kloppen. Tafelberg heb ik inmiddels honderd keren op verschillende manier kunnen fotograferen. Waarom zou ik dat echter doen?
Normaliter maak ik veel wandelingen wanneer ik in’t buitenland ben. Dat heb ik nu nog niet gedaan. Ten eerste omdat ik dinsdag, donderdag en vandaag vrijwilligerswerk mocht doen op een creche en op een basisschool. Ten tweede omdat ik ’s middags in mijn vrije tijd op sleeptouw ben genomen door de groep vrijwilligers bij’t hostel. Ten derde, en dit is de meest betreurenswaardige reden, omdat het hier na zonsondergang wordt afgeraden om in je eentje over straat te gaan. ZONDE! Dan (rond 8 uur) ben ik juist op mijn best! Ik hoor rondom het gevaar ’s avonds op straat echter tegenstrijdige verhalen. Een blanke Zuid Afrikaanse surfergast vertelde me dat het reuze meevalt zolang je niet laat zien dat je bang bent en met je borst naar voren loopt. Maar een Zweeds meisje uit het hostel vrijwilligersteam werd juist om die reden bedreigd met een mes door drie gasten, beroofd en vastgebonden achtergelaten. Nou ja, eigenlijk was het meer omdat ze om half vijf ’s nachts op het strand liep en zich daar juist de dakloze gasten bevinden.
De angst is dus reeel en hij zorgt ervoor dat ik ’s avonds om half elf op bed lig. Tevens zorgt het er voor dat de Zweedse en ikzelf, ons thuisland meer gaan waarderen. Hoewel het dus gezond voor me is om op tijd naar bed te gaan, had ik liever ‘een keuze’. ’s Ochtends licht ik mezelf om twintig over zeven uit bed en soms ben ik zelfs voor de wekker al wakker om wat push ups te doen en buikspier oefeningen. Het moet niet gekker worden. Goed, ik heb mezelf dan ook voorgenomen om deze trip mezelf meer zelfdiscipline aan te leren. Dat is maar goed ook, anders zat ik alweer op dag nummer ‘e’en aan de drank en daar heb ik noch het geld voor over hier, noch past het in mijn gezonde trainingsprogramma voor mijn terugkomstwedstrijd op 5 februari.
Het hostel is prima, jammer dat het niet in’t centrum ligt, maar misschien wel goed voor me. Het Zuid Afrikaans versta ik als ze langzaam praten. Maar als ze eenmaal merken dat ik ze versta, gaan ze juist sneller praten. Dat was het jongens en meisjes.
Hoop dat Fit van Griffioen heeft gewonnen gister en dat ik nog even een ‘Gertje’ uithaal hier, maar met de voorlopige aanwezigen, zal dat niet gebeuren.
Lief zijn

Sander
7 november 2010 - 13:26

Dus de eerste week zit er al weer op! Wel kallem an doen aan die kant he. En als je een Gertje uithaalt willen we details!!!
Peace out…

Edwin
7 november 2010 - 16:48

Haha een Gertje uithalen wil iedereen wel, maar dan moet je eerst minimaal 8 cbb’s opdrinken en aangezien je niet drinkt door je discipline zal het moeilijk worden ;)
Veel plezier daar maar weer en helaas geen 3 punten :(
Jauw

Jenny
7 november 2010 - 23:25

Hoi Alfons,
Doe rustig aan. We willen je graag terug zien.
Hartelijke groet,
Roel en Jenny

Rian
8 november 2010 - 12:38

Haa Alfons!
Je zit gewoon al in Kaapstad! Leuk dat je je columns ook vanuit daar schrijft, ik zal de site in de gaten houden. Heel veel plezier daar.
Liefs!

Oom Klaas
8 november 2010 - 20:47

Hoe Alfons,
Goed even iets van je te horen. Hoop dat je de juiste mensen nog ontmoet die je ’s avonds kunnen rondleiden. Best grappig dat je nu al ervaart dat het in ZA er anders aan toe gaat dan hier bij ons. Dit is herkenbaar voor ons. Het gevoel is soms lastig te beschrijven. Ben heel benieuwd hoe het straks gaat met het kitesurfen maar volgens mij moet jou dit zeker lukken. Wees niet bang maar blijf alert. Dat is ons toen meegegeven. Veel plezier.

Pietje
9 november 2010 - 11:34

Goed te horen Fons!Top dat je het allemaal bevalt….helaas heeft het 1ste met 4-1 op de doppen gekregen!
Kalms!

alfons
12 november 2010 - 17:12

Kak bericht werd niet gepost!
Tomme, nou nog een x: mooi een ‘jeweetzelf’ item!
@ en Sander, jullie al een Gertje uitgehaald?
xje en succes morgen en vl plz bij de FC

Gert P
12 november 2010 - 23:22

Nou Nou Nou, Ik vind het wel mooi, mijn naam wordt gewoon een term. :D Mensen het moet toch niet mooier worden. We zullen ons best doen morgen Fons. Ook het vierde