Kaapstad – week 2
  • 14 november 2010
  • Alfons
  • 7 reacties

“Chris if you want a good picture, come out now!” De Australier steekt z’n hoofd uit de blokhut in de achtertuin van het hostel en probeert door de palmboombladeren de bruid te checken. Hij ziet niets zegt hij, terwijl ik in de schaduw aan de picknicktafel haar decollet√© maar al te best bewonder. Gail lacht om mijn subtiele hint en Mark de jonge playa manager probeert de bruid van gedachten te doen veranderen. Logisch… Terwijl de Noord Ierse Gail in de zon haar boek leest, geef ik mijn verbrandde nek en schouders rust. Het is rond vijven in de middag en ik heb nog even tijd voordat we uit eten & drinken gaan. We hebben geen zin om te koken. Naast de Aussie en Noord Ierse, zal een Israelisch stel meedrinken en een dame van het eiland Mauritius. Al, je gelijk werd door de Israelische bevestigd! Ze is prachtig. Tevens dacht ik even aan je toen ik Matisyahu beluisterde op de geleende mp3 speler van de knappe Zweedse Sarah. De muziek kwam me uitstekend van pas terwijl ik 5 uur kwijt was om mijn visa voor 2 dagen te verlengen. Blijkbaar heb ik niet dezelfde charmes als mijn beide nichtjes wel hadden. Charme mag ik misschien soms missen, grappig ben ik wel en hoppakee… ik ben nog maar net uit bed, zittend in de woonkamer en de eerste grap is alweer gemaakt. De Denen liggen alle vier in een deuk en de Deense Marleena zegt: “I love it how you say what everybody is thinking!” Ja, iedereen houdt van grapjes.
De dagen zijn over het algemeen zonnig, ik had geen last van een jet lag (dit wilde ik Marijke nog even beantwoorden) en de foto’s van Joeri en Twan heb ik al vaak bekeken. Net als het filmpje van Joost, waar Ronnie, hij en ik klaverjassen. Weer moet ik opbokken met die camera. Vandaag zag ik de afscheidskaarten van Wilma, Richard, Gerda, Klaas en Karlijn ook voorbij komen. Kleine, ik had de kaart in Londen al geopend. Maar je kunt nog steeds de eerste zijn die mij in Kaapstad een kaart stuurt :) De woorden van mijn collega’s lees ik af en toe in het afscheidsboek. Anne, ik geniet… Bedankt allen!
Kloten van de wedstrijd tegen Griffioen mannen, ik hoop dat ’t uitvallen van Ruud meeviel?! Succes alvast voor gister gewenst! Ik schrijf dit op vrijdag, dus ik ben op tijd hoe tegenstrijdig dit ook lijkt op zondag. Het weekend ben ik volgeboekt namelijk. Morgen (zaterdag) zullen Gail en ik beginnen met ’t geven van zwemles aan onze mentorkinderen van 13 jaar. Het zijn twee jongens waarvan 1 zijn vader vorige week verloor door moord. Ik zeg mentor omdat we ze zullen begeleiden op meer gebieden dan Kitesurfen. Daarna bezoeken we in de middag een soort voetbalproject voor (hang-)jeugd geleid door Gerald, een Zuid Afrikaanse moeder Theresa. Een van Janet haar vrienden, waarmee ik gister uit eten ging. Zondag bezoeken we het huis van Cornelia, onze andere hostelmanager en daarna een hele grote Braai (BBQ). De dagen zijn goed gevuld. Bedankt allen voor de attenties en Joost, er rijden hier relatief veel mini’s en daardoor denk ik aan jou en glimlach!

Anonieme G
14 november 2010 - 15:08

Zo te lezen bevalt het je daar prima,

Karlijn
14 november 2010 - 23:51

Goed om te weten dat het goed met je gaat!
Kon je het niet laten om het kaartje dicht te houden?? Haha.. nou vooruit dan maar! ;)
Beetje jammer dat je charmes niet hielpen, maar goed.. dat ook weer geregeld!
Vandaag mijn verjaardag gevierd, je moeder had lekker champignonsoep gemaakt, heerlijk! Ik had op mijn verlanglijstje een ticket naar Zuid Afrika gevraagd maar helaas niet gekregen, anders had ik je natuurlijk even opgezocht! ;)
Geniet van de Braaien daar, de gezelligheid, surfen en alle andere leuke dingen die je daar tegen komt! We houden contact!
Liefs!

Jeroen
15 november 2010 - 13:20

Geen Jetlag is nogal logisch, aangezien je in dezelfde tijdzone zit…
Maar goed om te lezen dat je je zo goed vermaakt. Veel plezier nog natuurlijk!!!

alfons
15 november 2010 - 13:52

Jep Kleine, doen we thnx :D
Loovers jongen, klopt, toch lopen we hier 1 uur voor, de klok is hier niet verzet.
xje

Ronald
16 november 2010 - 10:36

Alfons, aankomende zaterdag op de foto met de callisto / ploep.com voetballers. Aangezien ik er vanuit ga dat je er niet bent, zal ik een ruimte vrij laten, zodat we je er later in kunnen photoshoppen ;)

joost
18 november 2010 - 13:10

er zijn momenten dat ik je niet mis..maar ja,dan slaap ik.
Have fun bro

Kamp(f)s
20 november 2010 - 11:49

He Alfons,
Mooi dat alles goed gaat en dat ze je humor weten te waarderen! Maar, heb je al “gescoord” of enige “praktijkervaring” opgedaan met al dat schoons…………………………..
Fit Boys 1 is het scoren inmiddels verleerd. CSVC was een maatje te groot en ik vrees dat Smilde 94 de Boys vanmiddag gaat kloppen op inzet!
Groeten ut Beilen, mede namens Noa, Maud en Marijke