Kaapstad – week 4
  • 28 november 2010
  • Alfons
  • 10 reacties

Wederom kom ik laat ergens vandaan. Het was gezellig.

Vanochtend rondde ik mijn kitesurflessen zo goed als af. Ik moest er om kwart voor tien zijn en ik hoopte dat het beter weer dan woensdag zou zijn. Toen heb ik maar een uur kunnen kitesurfen en ben maar gestopt. De kitesurf instructor stopte een half uur later ook maar met de andere twee studenten, omdat de wind te zwak was. Jammer van de wind, want ik had er zin in. De smaak had ik te pakken en ik was bijna zover om samen met het board de zee te berijden.
Vandaar dat ik er vandaag zin in had. Het is net als leren auto rijden, zoveel dingen tegelijk moeten onthouden is moeilijk, zeker als man. Gelukkig weet je dat het uiteindelijk allemaal op de automatische piloot gaat en aan die gedachte klamp ik mijn hoop maar aan vast. Dus de vlieger werd weer uitgerold, opgepompt, de lijnen werden uitgerold en het wetsuit dichtgeritst. Harnas aan en starten met die handel. Gail was op het strand om foto’s van mijn ervaringen te schieten. Daar had ze in het begin beter mee kunnen wachten… maar dat deed ze niet.. De beste resultaten behaalde ik op het einde van de 2 uur durende les. Toen wist ik de vlieger telkens zo te manoevreren dat de kracht erin bleef zitten en ik de wateren bereed. Alhoewel dat soms op puur geluk en instinct ging. Voor ik het wist hing ik weer achtertestevoren aan de vlieger en crashte hij op het water. Gelukkig ben ik zeer behendig geworden in het opstarten van de vlieger vanaf het water. Dus de verloren tijd was beperkt en ik kon snel weer teruglopen naar de beginplek om het water in te gaan en vanaf daar langs de kust met m’n vlieger en board te oefenen. Aan het einde kwam het fingerspitsengevoel dus en heb ik goede hoop voor de toekomst.
De middag ging ik met Josephine naar de Tabelmountain om deze omhoog te hiken. Met z’n tweeen stapten we de taxi uit en besloten de korst mogelijke route te kiezen. Die van 1 uur. Naief als we beiden waren (onvoorbereid eigenlijk) begonnen we aan de klim en onder de indruk van de natuur en het uitzicht, liepen we kennismakend naar boven. Ze is gister namelijk aangekomen in’t hostel en bezoekt twee vriendinnen van haar die ook in’t hostel verblijven. Zij hebben Tablemountain echter al gezien en gingen ergens anders heen. Druk pratende kwamen we vele bordjes tegen en geen van ons zei ons iets. Toen we links en rechts konden, kozen we links, omdat die richting Devils Peak aangaf. Dat klonk in ieder geval interessanter dan de andere kant, geen idee meer wat daar stond. Waren we voorbereid geweest, wisten we dat we voor rechts hadden moeten kiezen. Nu eindigden we na twee en half uren, moe aan op een bergtop naast de tafelberg. Hoewel het uitzicht zeer mooi was, kunnen we niet zeggen dat we op Tafelberg zijn geweest. Beiden vonden we dat het wel best was, misschien een andere keer. We liepen op z’n Bartjes terug en bijna onderaan kwamen we een man tegen. Oud en dorstig. Althans dat zei hij in gebrekkig Engels. Het bleek een 61 jarige man uit Belgie te zijn en hij dronk mijn halve liter fles water bijna in een teug leeg. “Alstublieft, houd u hem maar.” Hij sprak zijn dankbaarheid uit, terwijl hij zijn blackouts door de dorst van even tevoren benoemde. We liepen met z’n achten naar beneden en hij nam ons mee naar Waterfront, de opstand-uitgaanswijk naast de haven. Met zijn achten zei ik, omdat we nog een gast tegenkwamen toen we stilstonden met de Belg. Dat bleek een Duitser te zijn die in Groningen gestudeerd had en een Nederlandse Friese vriendin had, wiens ouders ook meeliepen. Dan nog zijn we met z’n zevenen, maar de Duitser zei dat ze al met z’n vijven waren, toen ik even te voren aan de oude man voorstelde om met hen mee te rijden in plaats van met de bus. De Duitser loog dus! Hij wist het niet, zei hij achteraf. En ik wil mijn fiets terug.
In ieder geval, het werd een heel gezellige avond, met z’n drieen uit eten. Gelukkig hebben we de foto’s nog! Nu ben ik weer in’t hostel en nee Kamp(f)s, en ik werk eraan. Josephine ging na het eten naar vriendinnen in een bar, maar daar hield ik het snel voor gezien. Zij hing bij een vriend die haar al de hele middag belde en ik dacht: ‘Wat moet je daar nu mee?’ Nu is het hier 12 uur geweest en kom ik nu pas toe aan de column.
Hopelijk heeft Ronnie de foto’s ontvangen en ze gepost? Ik heb hem nog niet gesproken. Verhalen als deze zou ik van bijna elke dag kunnen schrijven… dat doe ik dus niet. Bel maar indien u meer info wilt, voor het nummer kunt u bij m’n ouders terecht. Dewitte… bedankt voor uw reactie (net als iedereen!), maar ik heb zo geen benul wie u bent? … sorry.

chantal
28 november 2010 - 20:43

nice deze fotos..vooral die met je mooie sprong in de tuin past goed bij je…xx

Ronald
29 november 2010 - 11:16

Ik dacht dat je kitesurft-leraar er vandoor was gegaan?!
ps: dewitte is Eising?

Karlijn
29 november 2010 - 22:33

Hey Neef!:D
Super leuk om je verhaal weer te lezen! Nienke en ik hebben dezelfde wijntour gehad, ik herken de lange geit, haha!:P
Gaaf dat het surfen al zo goed gaat! Ik krijg echt de kriebels om terug te gaan..
Zo te lezen bevalt het allemaal goed, heb je al een beetje last van heimwee? Het sneeuw hier inmiddels dus de winter is begonnen, geniet dus nog maar even extra veel van de zon met je nieuwe zonnebril! haha..
Heel erg veel succes en geniet ervan!
Ook de groetjes van mijn paps en mams! We kijken alweer uit naar het volgende verhaal!
Liefs!

Je lei(ij)dert
30 november 2010 - 19:46

Nou is’t wel leuk geweest! Kom maar snel weer terug. De blikjes bederven al bijna!! ;-)

Kamp(f)s
30 november 2010 - 19:48

He Fonsie! Mooie verhalen. Ik hoop dat je binnenkort ‘werkervaring’ kunt opdoen. Geniet ervan en groeten ut Beilen.

alfons
1 december 2010 - 20:27

Maar Martin….zaterdag wordt toch afgelast en voor Protos ben je mij niet nodig :P
Sneeuw is hier onbekend….succes ermee!
Kamp(f)s….bedankt voor je steun, dat waardeer ik! Als je nog een baan voor me hebt rond begin Februari, dan houd ik me aanbevolen! Op jouw werk dan he, ik duid niet op de ‘werkervaring’ ……
Ronnie…Ed, Sander, Chantal….ik mis jullie!
Nu hing ik de middag (vanaf half 5) tot half 10 in de kroeg hier zonder te eten….en terwijl ik hier surf op’t net…mis ik jullie en voetbal nog meer! Het hardlopen doe ik al een week niet meer omdat ik last kreeg van m’n kuiten…maar de discipline rondom buik en armspieren bezit ik nog. Dus ik hoop fit terug te komen….de dames hier geloven niet dat ik 29 of ‘zonder werkervaring’ ben….echter nog niemand gevonden om dat te fixen….
Hoe’st bij jullie? Sander fijn? Ed? Ronnie?
Joost….we moeten een sloop/klusbedrijf beginnen als ik terugkom…ik heb al een opzet bedacht!!! Ik doe PGB werk zelfstandig en huur jou in als auto/klus-expert om jongeren skills te leren. Zo doen ze dat hier en ik geloof dat er een toekomst inzit!
xje en het is nog steeds niet te geloven dat er kerstmis gevierd wordt met 27 graden!
Pa en ma….als jullie donderdagavond bellen….rond 6’n is’t best….daarna is het waarschijnlijk braai en drinktijd!
smok’n

joost
2 december 2010 - 21:57

ben benieuwd bro…ik mis je erg jongen,maar das geen nieuws
smokkn terug

Edwin
3 december 2010 - 09:48

Hey Fonsie!
De blikken waren inderdaad aan het bederven, aangezien ik een week niet aan de drank mocht met me medicijnen :P Dus Ronald Sander en Remco die moesten de eer hooghouden……. Alleen het tempo waarmee Ronald de blikken verorberde deed me deugd.
Inmiddels ga ik weer naar de fysio na me kijkoperatie en ben ik me aan het voorbereiden voor protos :P
Verder geen hoogstaand nieuws…. Alleen mooi om te lezen hoe veel plezier je daar hebt.
Als je zoiets leest dan begint het te kriebelen om ook zoiets te doen….. alleen dan doe ik het toch weer niet ;)
Veel plezier daar nog ff!
ps. Je bril is tof!

Jord
5 december 2010 - 03:45

He fons, 27 graden das veel te warm!! in zweden is t nu ongeveer min 27 en met de kerst van 10.00 tot 13.00 uur licht.. geen kitesurfers te zien dus, haha.
Hoe staat t met je cadeau, al druk aan t smeren? Hier gaat de vaseline wel op (tegen de kou :(
Laters

Sander
5 december 2010 - 04:38

Die foto’s zien er goed uit fons! De verhalen bevallen ook goed. Laat ze maar komen. Wel jammer dat je niet bij de nieuwjaarsduik 2011 kunt zijn..