Kaapstad – week 7
  • 18 december 2010
  • Alfons
  • 2 reacties

De week vliegt voorbij. Er gebeuren weinig nieuwe dingen, er is meer sprake van een verdieping van zaken. Eindelijk zijn we door de weeks begonnen met het kitesurf project (ze hebben nu vakantie), waardoor we nu twee dagen hebben gespendeerd aan zwemlessen en 1 dag aan kitesurfen.
We, Gail en ik, geven aan vier jongens ‘les’. Twee oudere jongens van 15, welke het project vorig jaar volgden en het nu hopen af te ronden. En de twee jongens van 12, welke we tot nu toe in het weekend zagen. Baron en Timothy zijn hun namen. Een van de oudere jongens heeft zijn bovenste voortanden eruit gehaald en heeft een bitje. Onder de zwarte bevolking is dit erg populair, zeker bij vrouwen. Omdat ze hierdoor beter in de smaak vallen bij mannen wegens sexuele handelingen. Des te meer tanden ze ‘missen’, des te populairder ze zijn. De mannen doen het met name omdat ze dan gouden tanden in de plaats ervoor terug zetten (als ze dit kunnen betalen), wat weer een hogere status lijkt te geven in de populaire hierarchie.
In ieder geval, de twee jongere jongens oefenden met de practise kite (een kleine vlieger) en dat deden ze erg goed. Timothy is een rustige, slimme jongen die precies lijkt te weten wat hij doet. Hoewel hij je laat gissen over wat er in zijn hoofd omgaat, het is geen prater, maar ja, de jongens lijken allemaal een masker op te hebben. Alsof ze bang zijn om hun gedachten uit te spreken naar de ‘witte’ man die ze wel mogen, maar die ook beslist of ze wel of niet met het project door mogen gaan (dat beslis ik helemaal niet, maar dat denken ze wel lieten ze me weten). Baron is de jongen die zijn vader een maand geleden verloor. Hij is de leider van de twee, hoe tegenstrijdig dat ook lijkt in hun daden. Timothy is namelijk degene die het minst bang is te zwemmen of dingen uit te proberen.
Mano en Jerome zijn de namen van de oudere jongens. Jerome heeft zijn naam op zijn rug/schouderbladen getatoueerd en heeft het bitje. Tevens een bril die alleen modieuse doeleinden dient. Heeft hij z’n bitje in en bril op, is hij de modieuse jongen van de klas. Zonder bitje en bril, lijkt hij op een gangster schoffie.
Afgelopen donderdag zou ik met Josefin, het Zweedse meisje waarmee ik de Tafelberg opklom, naar Cape Point gaan. Toen ik echter op donderdag wakker werd, blies ik het af vanwege ‘het weer’. Het zou de hele dag bewolkt zijn en onze gids zei me toen dat de uitzichten niet zo mooi zouden zijn. Dat smste ik Josefin dus maar en ze vond het jammer omdat het haar laatste dag hier was. De tweede reden was echter dat ik hoofdpijn had van de avond ervoor. We dronken te veel zoete cocktails en shooters. Vrijdag ging ik mee uit eten met Jeanette, Gail (die de volgende dag met afscheid ging) en Abduraghman. Deze laatste jongeman is moslim en eet alleen hallal eten. We zaten bij een visrestaurant en ik at kip en curry. Geen vis voor mij, hoewel ik op woensdag (voor de cocktails die Jeanette wilde) sushi had geprobeerd en dat beviel wel goed. Daarom hadden we als voorafjes onder andere mossels in een soort driepoot ketel. Ook die waren best lekker. Uit eten met andere mensen verandert vaak de spijs van eten en daar houd ik wel van.
Tjonge jonge, mailde ik mijn moeder gister nog dat ik niet wist waar ik vandaag over zou schrijven. Zo rollen vandaag de woorden uit m’n vingers. Gisteren was er geen wind, dus kiten zat er niet in en de zon had me vrijdag verbrand. Vandaar dat ik naar mijn ‘vaste’ internetcafe ging en de middag voorbereidde. Ik stelde Jeanette voor om naar de film Due Date te gaan, blijkbaar het vervolg op de film ‘the Hangover’. In plaats daarvan werd het pokeren en een braai. Ik had weer zo’n kaartdag waarop alles lukte. De twee dames die meededen bleken geen competitie te zijn, de twee heren echter ook niet…hehe. Ok 1 had er wel kaas van gegeten en de ander ook, maar ik won. Altijd mooi en ik kon er mijn braai van 65 rand van betalen. De avond eindigde met mooie gesprekken na de braai en ik ging naar bed rond elf uur. Juist ja, op zaterdagavond om elf uur naar bed! Zodat ik vandaag kan kitesurfen in mijn vrije tijd. Geen risico op een kater en geld over om het materiaal te huren. Dat ga ik dus vanmiddag doen en ik hoop dat ik er levend vanaf kom….als steun heb ik Gabriel die meegaat. Ik heb er zin in, maar ben tevens bang… tot later, waar dan ook!

geral
26 december 2010 - 21:17

dus Mark Seubering is zeer modieus als ik het goed begrijp (met zijn bitje) :-)
leuk te lezen dat het kitesurfen op gang komt.
als men me vraagt hoe mijn broer het in Afrika vind dan zeg ik hen: dat hij zich zeer goed vermaakt en ik me geen zorgen maak over het feit dat hij zich eenzaam voelt of eerder terug komt.
ik ben heel blij telkens in jouw verhalen te lezen dat mijn woorden kloppen.
jij neemt daar al afscheid van mensen die terug gaan naar hun “home town”. dat lijkt me wel raar….
in een korte periode kun je veel van iemand te zien krijgen.
ik weet nu al dat als jij daar afscheid gaat nemen dat men je graag nog eens terug zal willen zien.
ik hoop dat je nog veel les kunt geven daaro.
ik ben benieuwd hoe vaak je hier strax gaat “braaien”…..aangezien je er hier niet echt dol op was. (al dat vlees)
als je terug bent gaan we eerst eens lekker met z’n 3en naar de Pizzaria….!
hier komt de sneeuw nog steeds uit de lucht vallen.
dat belemmert de verkoop helaas een beetje.
eerste KerstDag lekker bij pa en ma gerelaxed en vandaag (2e KD)
met Carien gelopen naar ter horst en verder. voor de rest een heerlijke Alfons zondag gehad…nix gedaan dus….
Joost nu Top Gear Special aan het kijken.
We denken aan je BRO!!
We zijn benieuwd hoe jij de Kerst daar beleefd hebt..
(toch weer een heel verhaal geworden.)
van wie zou ik dat toch geleerd hebben…… ;-)
kusje van je zusje

alfons
28 december 2010 - 13:12

Geen id van wie je dat geleerd hebt Pottie :P Wat lief van je…bedankt! Ik kom hier zeker nog weer terug, al was het alleen maar omdat ik lang niet alles gezien heb! Ik zit in het internetcafe om uit te zoeken hoe ik m’n budget voor januari ga verdelen om te kunnen bungee jumpen, downhill longboarden, in het Garden Park op 50 meter hoogte langs gespannen lijnen tussen bomen door gaan, snorkelen en stadvakantie evenementen bijwonen. Dan kom ik niet toe aan Robbeneiland of Foppe de Haan bij Ajax Capetown zoals pa me adviseerde….dus een volgende keer, neem ik je mee!
Mooi om te lezen dat je je vermaakt met de sneeuw (behalve op werkdagen dus…waar ik normaal af en toe even binnenwip onderweg naar de trein of gewoon met joost om jou te zien en we iedereen vermaken met onze praat)…de pizzeria houd ik je aan! Top id! De kerst heb ik als zeer fijn beleefd, maar dat kun je vast wel uit het begin van week 8 halen ;P
Lief zijn Pottie, ga je zien, smok’n