Komt tot zien voor den laatste maal!
  • 21 september 2015
  • Alfons
  • 0 reacties

Hallo en bij deze nodig ik u uit om te komen kijken bij onze twee laatste theatervoorstellingen op 26&27 september aanstaande.

Een kijkje achter onze schermen –

Ik sta achter de deur en mag zo opkomen. Naast mij staat Philip, hij speelt Haneveld. Het stuk is begonnen, het publiek zit op zijn stoelen. Er wordt muziek afgespeeld, ik moet goed luisteren voor mijn cue. Ik mag op!

De tijd verloopt en elk moment ervaar ik. Tegelijkertijd zit er een roes in mijn hoofd die ervoor zorgt dat ik afwezig ben. De ruimte om mij heen is van ons. Het publiek maakt deel uit van mijn domein. Er is niets wat mij ontgaat. Het tempo van spitsvondigheden raast en stuwt ons voort. Door de zaal, langs het publiek, langs elkaar, over het podium. Het is spannend. Komt de grap over? Ben ik te verstaan? Mijn Drents accent is charmant, maar een obstakel. Ik doe mijn best. Ik verdwijn weer, er is rust. Ik ren, ik doe kalm aan, ik wacht op het einde, ik wil niet dat het einde komt.

Iemand in het publiek lacht, fantastisch, ze snapt het. Ik dans mee op haar stemgeluid, hij verheft ons, voert ons dronken van geluk. We doen het goed. De energie doet ons bruisen als champagne van duizend euro. De zorgen verdwijnen, het licht staat op ons gericht – actie!

Er zijn nog geen reacties